Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Moderátoři Top Gearu mají zákaz řízení ve Francii. Jeli tam příliš rychle

Naše téma
Redakce | 19.11.2013
Moderátoři pořadu Top Gear. | foto: FTV Prima
Londýn/Praha - I když je Top Gear nejslavnějším a nejsledovanějším pořadem o autech na světě, nemohou si jeho moderátoři na silnicích dělat, co chtějí. Naposledy to poznali ve Francii, kde Jeremy Clarkson a Richard Hammond na dálnici překročili rychlostní limit a policisté jim sebrali řidičské průkazy.
Událost se stala během natáčení posledních scén pro nové DVD s názvem Top Gear: The Perfect Road Trip. Na jedné z mýtných bran dvojici zastavila policie a ukázala jí záznamy z radaru. Clarkson ve voze Aston Martin Vanquish jel rychlostí 141 km/h, Hammond za volantem Porsche 911 GT3 ještě o dva kilometry za hodinu rychleji.

Ve Francii je na dálnicích rychlostní limit 130 km/h, takže jeho překročení o 13 km/h není nic hrozného. Jenže moderátoři si nevšimli, že na projížděném úseku se smělo jet jen devadesátkou. Proto museli zaplatit tučnou pokutu a policie jim navíc na místě zabavila řidičské průkazy. Dvojice se také dozvěděla, že po dobu tří měsíců nesmí na území Francie vůbec řídit.

Jeremy Clarkson ale nakonec vzal celou příhodu s humorem a fanouškům pořadu poslal užitečnou radu: "Jestli se chystáte překročit rychlostní limit, ujistěte se, že nejste ve Francii."
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů