Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tento model Bugatti ohromí detaily i cenou. Stojí jako "dospělé" nové auto

Naše téma
Daniel Fuglevič | 27.08.2017
Model Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse v měřítku 1:8 od společnosti Amalgam. | foto: youtube.com
Úroveň detailů některých modelů aut může být úžasná . Tohle Bugatti bychom však modelem, nebo dokonce "autíčkem" nenazývali, jde spíš o částečně funkční uměleckou maketu. Funguje mu totiž veškeré osvětlení stejně jako u reálného vozu.
Model Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse v měřítku 1:8 je výtvorem známé anglické firmy Amalgam, která se zabývá ruční výrobou neskutečně detailních modelů, které vychází z opravdových předloh.

A když se řekne, že vycházejí z opravdových předloh, je tomu tak skutečně. K vytvoření každého exempláře se totiž používají originální konstrukční data přímo od automobilky a toto Bugatti není výjimkou. Výroba jednoho kousku zabere přibližně 310 hodin práce, čemuž předchází celých 3000 hodin vývoje.

Kompletně osvětlený model Veyronu má pak být jedním ze dvou vyrobených kusů. Všechny světlomety včetně blinkrů jsou tedy funkční a kopírují originální grafiku LED světel u reálného protějšku.

Kromě toto zde funguje i aerodynamická brzda zadního spoileru, takže při rozsvěcení brzdových světel se zadní křídlo vzpříčí nahoru. Osvícení registrační značky je pak samozřejmostí. A posedlost detaily pokračuje i v interiéru, kde jsou veškeré spínače, ovládací prvky a budíky adekvátně podsvíceny dle předlohy.

Amalgam se nebojí takto podrobně zpracovaný model nabízet za opravdu tučnou sumu. Osvětlený Veyron totiž vyjde na v přepočtu asi 330 tisíc korun.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů