Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Zloděj v 707koňovém autě dokázal ujet policistům. Ale pak mu došel benzín

Naše téma
Dominik Valášek | 17.10.2017
Dodge Challenger SRT Hellcat prchající po dálnici v Texasu. | foto: ABC 13
Chystáte-li se ujíždět policii a chcete-li opravdu ujet, je vhodné vzít si na to nějaké pořádné náčiní. Takový Dodge Challenger SRT Hellcat o výkonu 707 koní (520 kW) je auto na dálniční únik jako dělané. Jen si dejte pozor na poměrně vysokou spotřebu.
Celá scéna, kterou dokonce živě přenášela lokální televize, jako by byla novodobým pokračováním legendárního filmu Vanishing Point. I tady ujíždí policistům bílý Dodge Challenger v jedné z nejsilnějších specifikací a při kličkování dopravou se místy blíží hranici 200 km/h.

Legendární Kowalski v podání Barryho Newmana měl však na filmovém plátně ujíždění policistům dovoleno, zatímco pětadvacetiletý Mohmed Ahmed Abu-Shlieba, který podle dostupných informací bílý "muscle car" ukradl, na svojí zběsilou jízdu žádnou odpustku nedostal.

Po mladíkovi šli nejprve policisté v autech, ale když jim po dálnici vedoucí texaským Houstonem údajný zloděj ujel, sledování převzala policejní helikoptéra. Právě záběry z vrtulníku jsou také předmětem téměř sedmiminutového videa, na kterém pachatel prchá před zákonem. A prchá tak dlouho, až mu nakonec dojde benzín...

Řidič v tu chvíli opouští vůz a s telefonem na uchu (asi předběžně volal právníkovi) se vydává pěšky zatravněnou loukou. Teprve poté jej jeden z policistů mohutným přískokem shodí k zemi a zadrží. Mimochodem, mladík neměl před soudem žádné výčitky a na plnou pusu se chlubil tím, jak pěkně a rychle policistům ujížděl. No co, hlavní je, že se nikomu nic nestalo.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů