Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mitsubishi ukázalo tři koncepty pro Tokio, GC-PHEV vypadá jako ze sci-fi

Naše téma
Redakce | 04.11.2013
Tři koncepty Mitsubishi pro tokijský autosalon. | foto: Mitsubishi
Tokio - Japonská automobilka nedávno ukázala skici tří nových konceptů, které si připravila pro tokijský autosalon. Studie vozů s prvky SUV a hybridním pohonem mají naznačit budoucí vzhled vozů Mitsubishi. Teď už známe jejich finální podobu.
První ze tří konceptů, futuristicky vyhlížející Mitsubishi GC-PHEV, je klasickým velkým SUV se stálým pohonem všech kol a mluví se o něm jako o předobrazu budoucí generace slavného terénního Pajera. Plug-in hybridní pohonné ústrojí je tvořeno kompresorem přeplňovaným třílitrovým šestiválcem a elektromotorem. Výkon automobilka zatím neuvedla, hovoří pouze o osmistupňové automatické převodovce a vysokokapacitních bateriích.

Díky novému systému pohonu všech kol - výrobce jej označuje jako Super All Wheel Control (S-AWC) - má toto Mitsubishi nabídnout vynikající ovladatelnost na silnici, ale také výjimečné schopnosti v terénu.

Koncept Mitsubishi GC-PHEV.


Druhým konceptem je SUV-kupé XR-PHEV. I tento crossover sází na hybridní ústrojí a také jeho baterie lze dobíjet ze sítě. Kromě elektromotoru najdeme pod kapotou turbodmychadlem přeplňovaný agregát MIVEC s přímým vstřikováním paliva o objemu 1,1 litru. Hnaná je pouze přední náprava.

Koncept Mitsubishi XR-PHEV.


Poslední studii Mitsubishi pojmenovalo jednoduše AR. Vůz má kombinovat obratnost SUV s vnitřním prostorem MPV a i on využívá hybridní pohonné ústrojí, tentokrát však s výraznější úlohou přeplňovaného motoru MIVEC o objemu 1,1 litru.

Koncept Mitsubishi AR.


Kromě těchto konceptů ukáže automobilka Mitsubishi na tokijském autosalonu, který začíná 22. listopadu, dalších 14 automobilů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů