Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mitsubishi ukázalo koncept GT-PHEV. Je to hybridní SUV se čtyřmi motory

Naše téma
Redakce | 14.09.2016
Koncept Mitsubishi GT-PHEV. | foto: Mitsubishi
Japonská automobilka Mitsubishi na letošní pařížský autosalon přiveze koncept GT-PHEV, který má představovat hybridní SUV "příští generace". Kromě futuristického vzhledu zaujme zejména pohonným ústrojím.
Tvoří ho totiž hned čtyři motory. Soustava se skládá ze tří elektromotorů - jeden je vpředu, dva na zadní náprávě - a spalovacího agreátu. Parametry jednotek zatím výrobce neprozradil, jistotou však je, že použité uspořádání umožňuje využít stálý pohon všech kol.

Součástí hybridní techniky pak je také vysokokapacitní akumulátor, který lze dobíjet z klasické zásuvky a který má při plném nabití zajistit dojezd okolo 120 kilometrů čistě na elektřinu. V hybridním režimu činí dojezdová vzdálenost - tedy i s plnou nádrží na benzin - přes 1200 km.

Koncept Mitsubishi GT-PHEV.


Do kabiny nás zatím Mitsubishi nahlédnout nenechává, slibuje ale interiér s horizontálně tvarovanou palubní deskou, přístrojový štít s vysokým středovým panelem, kožené čalounění v barvě burgundské červeně a mnoho prostoru.

Nechybí samozřejmě široké možnosti konektivity. Koncept nabízí technologie on-line propojení vozidla, které poskytují informace o trase, data o počasí nebo informace o stavu vozovky, získávané pomocí informačních sítí a palubních senzorů i kamer. Vůz má být díky tomu schopen regulovat spotřebu energie - elektřiny i paliva - a řídit systém pohonu všech kol v souladu s aktuální jízdní situací.

Odvážný design exteriéru, který je plný hran a různých linií, bez klik a zpětných zrcátek pak naznačuje, že do sériové výroby má toto auto přece jen trochu daleko. Přesto nelze vyloučit, že se díváme na předobraz budoucí generace modelu Outlander.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů