Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mitsubishi přiveze do Šanghaje lehce upravený koncept Engelberg Tourer

Naše téma
Jiří Švamberk | 09.04.2019
Mitsubishi v šanghaji přdstaví ehce popravený koncept Egelberg Toureer | foto: Mitsubishi
Tentokrát po označením e-Yi Concept.
Koncept Mitsubishi Engelberg Tourer se poprvé představil na ženevském autosalonu v březnu letošního roku jako vize příštího Outlanderu PHEV. Do Šanghaje však míří jako Mitsubishi e-Yi Concept, přičemž jméno je specifickým způsobem uzpůsobeno čínským zákazníkům.
 
Mitsubishi, stejně jako ostatní světový automobiloví výrobci považují čínský trh za stěžejní, proto se v názvu objevují odkazy, které pochopí pouze v Číně. Zatímco písmeno „e“ v názvu znamená Electric, Engage, Explore, Experience (elektrický, angažovaný, prozkoumat, zažít),  „Yi“ v Čínštině představuje silný, robustní, odolný a také nádherný.

Podle dvou uveřejněných fotek se zdá, že jde o tentýž koncept, jako byl představen v Ženevě, ačkoliv má tmavší barvu karoserie. S největší pravděpodobností se jedná o předzvěst nového Outlander PHEV s nejnovější formou elektrifikace, nejmodernějšími technologiemi pohonu všech kol, což je historicky hlavní parketa značky s třemi diamanty ve znaku, a také pokročilými asistenčními jízdními systémy.

S největší pravděpodobností jde o předzvěst budoucího Outlanderu PHEV

 
Koncept e-Yi je plug-in hybridem, využívajícím systému Twin Motor, tedy 2,4litrovým zážehovým čtyřválcem, který funguje jako generátor pro dva elektromotory na každé z náprav. Vysokonapěťové akumulátory se nacházejí v podlaze konceptu. Výrobce uvádí, že systém pohonu všech kol Twin Motor full-time 4WD je odvozen z modelu Evolution a využívá aktivního elektronicky řízeného diferenciálu na přední nápravě k co nejlepšímu rozdělení točivého momentu. Tento systém spolupracuje s prověřeným systémem Super All-Wheel Control, který umí přibrždovat jendotlivá kola a řídit výkon předního a zadního elektromotoru.
 
Mitsubishi uvádí, že dojezd čistě na elektřinu dosahuje 70 km, což je o necelých 20 km více, než umí stávající, letitý, Outlander PHEV.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů