Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mitsubishi oprašuje jméno Eclipse pro chystaný crossover. Máme první fotografie

Naše téma
Daniel Fuglevič, Dominik Valášek | 14.02.2017
Mitsubishi Eclipse Cross. | foto: Mitsubishi
Už je to potvrzeno. Mitsubishi opravdu vytahuje staré jméno Eclipse. Ke zklamání mnohých však nepůjde o nástupce známého sportovního kupé, ale o zcela nový crossover.
Jméno Eclipse je nejlépe známo díky několika generacím sportovního kupé, jež zažilo největší slávu hlavně v 90. letech. V budoucnu už tomu tak ale nebude. Mitsubishi totiž vypustilo pár dalších fotek lákajících na jejich nový crossover, který nyní oficiálně pojmenovali Eclipse Cross.

Jak již víme, nový model bude inspirován designem starších konceptů XR-PHEV, XR-PHEV II a eX. Podle nových fotek se tak dočkáme i vertikálních zadních světlometů, propojených napříč třetím brzdovým světlem.

Čtěte také: Mitsubishi ukončí výrobu modelu Lancer. Po 44 letech

Velikostí by pak měl v nabídce zapadnout mezi menší ASX a větší Outlander. Pod kapotou by se mohl objevit nový benzínový čtyřválec s turbodmychadlem, který přinejmenším pro evropský trh doplní i naftové agregáty.

Oficiální představení proběhne 7. března na autosalonu v Ženevě. Automobilka nedávno prohlásila, že půjde o „nejlepší vůz značky Mitsubishi". Očividně se tedy nebojí vysokých očekávání.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů