Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mistrovský kousek! Tuner transplantoval karoserii 190 EVO II na podvozek C63 AMG

Naše téma
Jiří Švamberk | 04.02.2019
dalších 74 fotek
foto: Piper Motorsport
Tohle opravdu nebyl pouze „swap“ motoru…
Mercedes-Benz 190E 2,5 16V EVO je mezi sběrateli klasických aut bez debat jedním z nejoblíbenějších a nejvyhledávanějších kousků stuttgartské automobilky. Homologační speciál pro DTM závody je stejná legenda, jako BMW M3 E30. A stejně jako mnichovský automobil, je i tento Mercedes snem mnoha milovníků motorsportu.


Bohužel se jich nevyrobilo zrovna nejvíc a ceny originálních kousků výrazně přesahují milion korun. Rozhodně ne tolik, aby šlo o častý objekt úprav. Dříve možná, ale při současném trendu nárůstu cen by jakýkoliv neoriginální zásah byl z ekonomického hlediska úplný nesmysl. Především z tohoto důvodu je častější jev přestavba obyčejné 190 na homologační Evolution. Stejně jako tomu bylo v případu vozu na fotografiích.

Ovšem tohle není „obyčejná“ přestavba, jakých jsme už několik viděli, a to nejen u vozů Mercedes. Lidé z Piper Motorsport zašli o hodně dál a karoserii Evolutionu, kterou implementovali na běžný Mercedes 190E, doslova transplantovali podvozek z modelu W204 v provedení C63 AMG!

Svému výtvoru říkají Frankenstein Benz a stavěli ho celých pět let. Z C63 AMG W204 pochází nejen motor a převodovka, ale také zavěšení, brzdy, přepážka motorového prostoru, elektronika a kompletní podlaha, jejíž rozvor byl zkrácen kvůli potřebné vyšší tuhosti.



Standardní čtyřválcový 2,5 litr dosahoval přinejlepším výkonu 235 koní, originální C63 mělo výkon téměř dvounásobný (457 koní). Frankenstein Benz je však navíc přeplňovaný kompresorem. Technické údaje momentálně nejsou známé, ale majitel vozu slíbil, že svůj klenot nechá projít redakčním testem serveru The Drive.

Takže jak by napsali jeho redaktoři: „Stay tuned!“

V obsáhlé galerii se můžete podívat na fotografie z procesu transformace. Je to úchvatná podívaná.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů