Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mini ukázalo koncept elektromobilu. Produkční verze je však zatím stále daleko

Naše téma
Daniel Fuglevič | 30.08.2017
dalších 6 fotek
Mini Electric Concept. | foto: Mini
Britské Mini uvažuje o vlastním elektrickém modelu již nějakou tu dobu. Dříve dokonce zmínilo, že elektromobil plánuje už pro rok 2019. Novým konceptem tak opět láká na budoucnost, která je pro tenhle malý hatchback zřejmě nevyhnutelná.
Vidina prvního elektromobilu značky Mini dostala jednoduchý název Electric Concept. Automobilka jej uvádí jako ideální prostředek pro městský provoz, který spojuje ikonický design moderních Mini, motokárové jízdní vlastnosti a odkaz na původní Mini, jež bylo z podstaty perfektně navrženým městským vozítkem.

Design konceptu přináší mnohem futurističtější pohled na současnou modelovou řadu s uhlazenou karoserií, aerodynamicky upravenou přídí a LED světlomety.

Kola o rozměru 19palců mají unikátní vzhled a využívají části pro snížení odporu vzduchu, jež byly vyrobeny pomocí 3D tisku. Karoserie pak kombinuje matně stříbrný lak s výraznými žlutými prvky a grafika zadních svítilen odkazuje na britskou vlajku.

Proti normálnímu vzhledu Mini je zde i pár průduchů v předním nárazníku, křidélek v oblasti prahů a zadní difuzor, zajišťující lepší obtékání vzduchu. Tyto díly jsou vyrobeny z laminátu pro snížení hmotnosti vozu.

O pohonném ústrojí Mini zatím nic neříká a na více informací o elektromotoru, bateriích a dojezdu si budeme muset zřejmě počkat ještě pár týdnů. Veřejnosti se má totiž koncept elektrického Mini představit naplno na autosalonu ve Frankfurtu.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů