Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mini Seven: Speciální verze připomíná sourozence prvního klasického Mini

Naše téma
Redakce | 11.05.2016
dalších 11 fotek
Mini Seven. | foto: Mini
Automobilka Mini představuje speciální edici svého klíčového modelu. Jmenuje se Seven a vozu přidává především řadu stylových doplňků. Nové provedení bude k dispozici pro třídveřový i pětidveřový hatchback.
Mini Seven svým jménem odkazuje na vůbec první klasické Mini, které sjelo v roce 1959 z výrobní linky pod jménem Austin Seven. V začátcích tohoto ikonického vozu se totiž nabízely hned dva sourozenecké modely.

Podruhé se jméno Seven objevilo v souvislosti se značkou Mini v roce 2005, kdy spatřila světlo světa stejnojmenná speciální edice, která se, stejně jako ta aktuální, vyznačovala kontrastní střechou provedenou ve stříbrné barvě a dalšími speciálními prvky a výbavou.

Mini Seven.



Zájemci o nové Mini Seven mohou vybírat ze čtyř barev karoserie (modrá Lapisluxury Blue, bílá Pepper White, černá Midnight Black a zelená British Racing Green). Bez ohledu na zvolenou barvu karoserie je střecha vždy stříbrná, stejně jako kryty vnějších zpětných zrcátek a podélné pruhy na kapotě.

Speciálně pro tento model byla navržena 17palcová kola z lehkých slitin, za příplatek ale můžete mít i osmnáctky. Tyto detaily doplňují loga s číslicí 7 a nápisem Seven.

Uvnitř najdeme sportovní sedadla čalouněná kombinací látky s károvaným vzorem a černé kůže. Na výběr však jsou i další barevná provedení.

Mini Seven.



Logo se sedmičkou pak samozřejmě nechybí ani v kabině, nachází se na centrálním ukazateli. K dispozici je také speciální barevné provedení interiéru, které může nahradit standardní černou verzi.

Verze Seven bude dostupná se čtyřmi motorizacemi: benzinovými verzemi Mini Cooper, Cooper S a naftovými Cooper D a Cooper SD. Cena zatím nebyla oznámena.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů