Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mini Remastered: Prťavý klasik dostal moderní techniku. A vysokou cenovku

Naše téma
Dominik Valášek | 07.04.2017
dalších 14 fotek
Mini Remastered. | foto: David Brown Automotive
Klasické Mini patří mezi největší ikony automobilové historie. Kdysi lidové vozítko se nyní vrátí jako luxusní a zásadně modernizované malé auto, které přináší David Brown Automotive – značka stojící třeba za úžasným modelem Speedback GT.
Pod názvem Mini Remastered přinese britská malosériová automobilka zbrusu nové, ručně vyráběné Mini, které bude v mnoha ohledech patřičně lepší, než původní originály. Přesto je třeba karoserie prakticky stejná, jako kdysi.

Pod původní rozkošnou karoserií se ovšem ukrývá přepracované, výrazně lepší odpružení, které klasickému autu zajistí současnou dynamiku a jízdní vlastnosti. Původní bubnové brzdy samozřejmě vzaly za své, aby si mohlo Mini dopřát kotoučové brzdy se čtyřpístkovými brzdiči na všech kolech.

Čtěte také: V Hennessey si pohráli s Camarem. Dostali z něj 1000 koní

Pod kapotou paradoxně není ke klasice daleko. Nachází se zde upravené motory vycházející z původních čtyřválců o objemu 1,3 litru. Díky vstřikování a dalším vychytávkám však agregáty nabídnou výrazně vyšší výkon okolo 100 koní. Ten bude více než dostačující vzhledem ke hmotnosti kolem 700 kilogramů.

Interiér ručně čalouněný v kůži byste v útrobách desítky let starého Mini hledali jen stěží, ovšem David Brown Automotive jej v tomto případě nabízí. Moderní prvky, jako je třeba dotykový displej rádia a navigace, se zde snoubí s klasickým analogovým budíkem nebo s dřevěným volantem. Upravena byla také pozice řidiče, aby se v Mini sedělo trochu moderněji.

Čtěte také: Ferrari zákazníkům splní, co jim na očích vidí. Ale růžové auto vám neprodá

Automobilka bude vyrábět všechna auta výhradně ručně a tedy pouze v relativně malých nákladech. Očekává se, že nevznikne víc než 100 exemplářů Mini Remastered ročně, čemuž pochopitelně odpovídá cena.

Základní model bez příplatků vyjde zákazníka na 50 000 britských liber (1,6 milionu korun).
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů