Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Pes Spike bude digitálním průvodcem pro ovládání nových aut značky Mini

Naše téma
Daniel Pecák | 11.04.2023
dalších 13 fotek
Digitální pes Spike bude mít v autech Mini roli průvodce a bude řidičům poskytovat různé formy podpory. | foto: Mini
Automobilka Mini představuje nový digitální koncept, kterým je čtyřnohý kamarád Spike –„psí přítel značky Mini“. Inspirací pro tohoto psa je anglický buldok, jehož úkolem je seznámit uživatele s novým prostředím informačně zábavního systému značky. 
Mini nyní poprvé ukazuje, jak bude vypadat jeho připravovaný infotainment systém. Spike si odbyde svou premiéru na dubnovém autosalonu v Šanghaji, kde se objeví také jeho velkoformátová socha.

Podle posledních informací bude mít digitální pes Spike roli s názvem Mini Inteligent Personal Assistent a bude řidičům poskytovat různé formy podpory. Zatím nejsou známy všechny podrobnosti, ale automobilka tvrdí, že další informace bude odhalovat v průběhu roku, dokud nedojde k úplnému odhalení nové modelové řady.

Spike doprovází britskou automobilku od roku 2001, kdy se moderní MINI poprvé objevilo na trhu. Oliver Heilmer, vedoucí designu Mini, říká, že Spike není je designový experiment, ale stává se charakteristickým společníkem pro uživatelskou zkušenost.

Nová modelová řada posiluje spojení vozidla s osobním stylem řidičů. Emocionální spojení mezi člověkem a automobilem je posíleno právě díky digitální postavě, kterou Spike představuje svým osobitým způsobem.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů