Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mini má hezkou vychytávku pro cestovatele. Pro Countryman nabízí střešní stan

Naše téma
Jan Zajíc | 04.05.2017
dalších 6 fotek
Střešní stan pro Mini Countryman. | foto: Mini
Automobilka Mini nabízí zvláštní příslušenství pro svoje SUV Countryman. Oslovit má cestovatele, jde totiž o střešní stan.
Příslušenství přitom vzniklo ve spolupráci s renomovaným výrobcem Autohome, který má více než 50letou zkušenost s vývojem a výrobou střešních stanů. Její výrobky jsou využívány jak v rekreačním sektoru, tak i na profesionálních expedicích.

Mini netradiční přístřešek nabídne v černé nebo bílé barvě, která ladí s kontrastním provedením střechy.

Montáž stanu usnadňují standardně nabízené střešní ližiny, které dovolují použít pro tento model specifické střešní nosiče. Stan pak lze na tyto nosiče upevnit v několika málo krocích, a to bez nutnosti použít nářadí. Tyto střešní nosiče poskytují pevný základ pro upevnění stanu, který je bezpečně uchycen pomocí ocelových přezek.

Čtěte také: Povedené retro. Lister oživí slavný závoďák z 50 let, chce za něj ale 10 milionů

Složený střešní stan je sotva rozpoznatelný od běžného střešního přepravního boxu. Samotné rozbalení stanu je pouze záležitostí uvolnění bezpečnostních přezek – dvou vpředu a jedné vzadu. Stanová nástavba se poté automaticky napřímí prostřednictvím čtyř plynových vzpěr.

Výška uvnitř mobilního ubytování dosahuje 94 centimetrů. Mini také slibuje, že je stan nepromokavý, ale také optimálně prodyšný a skvěle tepelně i zvukově izolovaný. Uvnitř najdeme pevnou matraci s bavlněným povlakem, síť proti komárům ve všech otvorech, LED osvětlení na baterie a také sítě na zavazadla a kapsy pro uložení drobných osobních předmětů. Pro výstup slouží pevný hliníkový žebřík.

A cena? Pohybovat by se měla okolo 75 tisíc korun.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů