Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai chystá útok nových aut. Letos představí 13 novinek

Naše téma
Jiří Švamberk | 03.01.2019
dalších 9 fotek
koncept Genesis GV80 | foto: Genesis
Bude mezi ně patřit například Sonata nebo luxusní SUV pod značkou Genesis.
Jak se zdá, Hyundai v letošním roce dotáhne do konce koncept GV80, který v roce 2017 představilo pod značkou Genesis na autosalonu v New Yorku. Kromě rivala BMW X5 a Mercedesu GLE se letos zákazníci Hyundai Motor Group mohou těšit na zcela novou Sonatu a dalších 11 nových či modernizovaných modelů.

SUV od Genesis by mělo být designově věrné pohlednému newyorskému konceptu a nabídne nejmodernější infotainment a asistenční systémy. Interiéru bude dominovat 22palcový displej, dělený na dvě části.

Ani o připravovaných motorizacích nejsou žádné informace, ovšem vzhledem k zaměření na americkou klientelu lze očekávat minimálně jeden ze zážehových motorů 3,3 V6 se dvěma turbodmychadly a výkonem cca 370 koní, případně 5ilitrový 425koňový V8.

Ještě méně informací je o novém Hyundai Sonata. V posledních týdnech bylo možné pozorovat zamaskované prototypy, jak najíždějí testovací kol na Severní smyčce, ale to je celé. Nová Sonata by měla přejmout některé z designových prvků konceptu Le Fil Rouge.

koncept Le Fil Rouge


Kromě potvrzených novinek bude Hyundai v roce 2019 usilovně pracovat na programu autonomního taxi, který by Korejci chtěli doma spustiti do roku 2021. Detaily o této službě zatím společnost tají, nicméně Hyundai prý momentálně hledá vhodné klíčové partnery.

V galerii se můžete podívat na koncepty GV80 a Le Fil Rouge.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů