Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Milujete Ferrari? Tato nová a dokonalá kolekce modelů vás ohromí

Naše téma
Dominik Valášek | 29.12.2016
dalších 5 fotek
Amalgam
Některá auta si zkrátka s největší pravděpodobností nikdy nekoupíme, proto nezbývá, než se uchýlit k náhradě v podobě různých modelů.
V oblasti modelů aut je značka Amalgam brána za naprostou špičku. Jejich malé vozy jsou ručně sestaveny a zpracovány s neuvěřitelnou pečlivostí. Nemůžeme se tedy divit, že taková auta v měřítku 1:8 šplhala s cenou mnohdy přes 1000 amerických dolarů (v přepočtu asi 25 800 korun), což bylo pro mnohé nadšence přece jenom dost drahé.

Naštěstí je tu ale záchrana v podobě nové kolekce vytvořené v měřítku 1:18. Amalgam až dosud tak malé modely nenabízel, nicméně teď je tu hned celá série, poskládaná výhradně z legendárních vozů italského Ferrari.

Jako první přichází na svět soutěžní 250 GTO, které závodilo v roce 1962 v závodě 24 hodin Le Mans. Tento konkrétní vůz s číslem 19 vodili po trati Pierre Noblet a Jean Guichet a skončili na celkově druhém místě, avšak první ve svojí kategorii.

Zároveň se jednalo o jediný vůz na startovním poli, který měl motor vpředu.

Ferrari 250 GTO 1:18.


Stejně jako větší modely od Amalgam je i nový a nejmenší přírůstek zpracován naprosto bezchybně. Užity jsou výhradně špičkové materiály, dokonce i lak je poctivý.

Auto dorazí v dárkové krabici, posazeno pod průhledným krytem. Cena nového menšího modelu je pochopitelně nižší než u modelů velkých, přesto se pochopitelně nejedná o nic laciného. Amalgam chce za svůj nový kousek 595 dolarů, což je v přepočtu zhruba 15 350 korun.

Kromě 250 GTO přijdou již brzy na trh i další malá Ferrari za podobnou cenu. Konkrétně Amalgam chystá třeba F40, 288 GTO, F50, Enzo, 512 S a několik dalších.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů