Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mikroauta jsou malá, ale šikovná. Podívali jsme se na jejich nabídku v bazarech

Naše téma
Martin Pleva | 24.10.2023
dalších 16 fotek
Ligier JS 60 Sport Ultimate. | foto: se svolením Centrum Moravia
Vypadají trochu jako hračky nebo jako malé krabičky na čtyřech kolech. Pro jízdu v dopravně ucpaném městě a na parkování ale můžou být mikroauta šikovným pomocníkem. Některá z nich, která mají nízký výkon a maximální rychlost omezenou na 45 km/h, navíc můžou řídit už i mladí lidé od 15 let s řidičským oprávněním AM. V dalším díle seriálu Deníku a webu TipCars.com jsme se proto podívali, jaká je nabídka mikroaut nebo mopedoaut v našich bazarech.
Malá vozítka mohou být do budoucna splněným snem pro bezproblémovou pro jízdu a parkování v ucpaných centrech velkoměst. Stejně tak mohou velice dobře posloužit i pro mladé lidi klidně už ve věku od 15 let, kteří nechtějí jezdit na skútrech a raději zvolí alternativní typ mobility. Mnohé modely totiž vypadají velmi stylově. Pořídit si je navíc můžete za nižší ceny už jako ojetiny. Jaká je nabídka?

„Na našem webu TipCars.com mají zájemci možnost vybírat si ze značek jako jsou Renault Twizy, Microcar nebo Aixam. Všechny tyto značky zaujmou jistě každého, kdo se často musí pohybovat v přeplněných městech a své přibližovadlo považuje z části i za vyjádření image. Vypadá to tedy, že se naše budoucnost jízdy ve městech může vrátit k dobám z filmu Vrchní prchni,“ říká Marek Knieža, ředitel inzertního auto-moto webu TipCars.com.

V dalším díle seriálu jsme pro vás vytipovali čtyři mikroauta. Více se o nich dozvíte níže, prohlédnout si je můžete v naší fotogalerii.

Aixam Minauto
Aixam Minauto., zdroj: se svolením Autoroch


Náš první tip je na vůz Aixam Minauto, který se prodává za 160 000 Kč. Vyroben byl v roce 2017 a najeto má přes 16 tisíc kilometrů. Auto má naftový motor o objemu 400 ccm s výkonem 4 kW (5 PS).

Ve výbavě najdete například automatickou převodovku, LED denní svícení, alu kola, autorádio či tónovaná skla. Maximální rychlost vozu je 45 km/h.

Ligier JS 60 Sport Ultimate
Ligier JS 60 Sport Ultimate., zdroj: se svolením Centrum Moravia


Náš druhý tip je na vůz Ligier JS 60 Sport Ultimate, který se prodává za 531 674 Kč. Vyroben byl v roce 2023 a je ve stavu nového auta. Má naftový motor o objemu 498 ccm s výkonem 6 kW (8 PS).

Ve výbavě najdete například klimatizaci, automatickou převodovku, multimediální systém, parkovací kameru, hands-free, LED denní svícení, alu kola, palubní počítač, kožené či vyhřívané sedadlo řidiče.

Microcar Due
Microcar Due., zdroj: se svolením L&Z Auto


Náš třetí tip je na vůz Microcar Due, který se prodává za 185 000 Kč. Vyroben byl v roce 2020 a najeto má přes 12 tisíc kilometrů. Auto má naftový motor o objemu 498 ccm s výkonem 4 kW (5 PS).

Microcar Due Initial
Microcar Due Initial., zdroj: se svolením V-Group


Náš čtvrtý tip je na vůz Microcar Due Initial, který se prodává za 295 000 Kč. Vyroben byl v roce 2023 a je ve stavu nového auta. Auto má naftový motor o objemu 498 ccm s výkonem 6 kW (8 PS).

Ve výbavě najdete například automatickou převodovku, LED denní svícení, palubní počítač, kožené čalounění, polohovací sedadla či elektrický startér.

 

Proč je výhodné hledat auto na webu TipCars.com?
• Výhodou je samotný systém vyhledávání, který je postaven tak, ať je co nejvíce komfortní pro každého uživatele.
• „Sledovali jsme, co lidé na našich stránkách nejvíce zadávají a hledají, a tyto jejich nejčastější požadavky jsme jim nabídli ve zjednodušené předvolbě. Víme, že se hlavně hledá značka, model, cena do určité výše, rok výroby, motor či převodovka. Méně už dneska lidé řeší stav kilometrů, protože v tomto údaji se dříve v inzerátech dost lhalo,“ vysvětluje ředitel TipCars.com Marek Knieža.
• Inzertní auto-moto web TipCars.com umí každému najít auto i podle dalších detailů a přání, třeba s vyhřívanými sedadly, s automatickou převodovkou nebo s tažným zařízením. Můžete si vybrat i více aut a pak je navzájem srovnávat na takzvaném „parkovišti“. A pokud zrovna nenajdete vůz podle vašich představ, založíte si na webu „hlídacího psa“, který za vás pohlídá nové inzeráty a upozorní vás na ně.
• Podrobnější informace k mnoha modelům starších aut i jejich hodnocení odborníkem můžete najít i ve speciální rubrice Poradna TipCars, kterou najdete ZDE.
TipCars.com patří do skupiny Vltava Labe Media, která vydává i regionální Deník.

 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů