Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mezi finalisty Světového auta roku jsou dvě BMW a dva Nissany

Naše téma
Radek Pecák | 13.02.2023
dalších 7 fotek
Loňským vítězem se stal Hyundai Ioniq 5 | foto: Hyundai
Kromě absolutního vítěze bude porota vyhlašovat také nejlepší automobily v kategoriích městský vůz, elektromobil, výkonné a luxusní auto.
Z celkem deseti finalistů vzejde letošní absolutní vítěz ankety World Car of the Year, tedy nejlepší světové auto roku. Největší šance, jelikož seznam obsahuje dva jejich typy, mají značky BMW a Nissan.

Na celý seznam vozů (v abecedním pořadí) se můžete podívat do naší fotogalerie.

Vítězové budou oznámeni pátého dubna a stane se to v areálu výstaviště v New Yorku, kde v tu dobu právě bude probíhat světový autosalon.

BMW má své želízko v ohni také v dalších kategoriích. Například mezi elektrickými automobily budou soupeři modelu BMW i7 následující modely: Genesis GV60, Hyundai Ioniq 6, Kia Niro EV a Lucid Air.

Mezi luxusními auty se o prvenství kromě BMW 7 uchází ještě Genesis G90, Range Rover, Range Rover Sport a Lucid Air.

A konečně - trofej v kategorii výkonných automobilů získá někdo z následujících uchazečů: BMW M4 CSL, Kia EV6 GT, Nissan Z, Porsche 911 GT3 RS a Toyota GR Corolla.

BMW jistojistě nezíská trofej jen za některý svůj malý městský vůz. Tam bude porota vybírat z trojice Citroën C3, Ora Funky Cat a Volkswagen Taigo.

Loňským vítězem se stal elektromobil Hyunai Ioniq 5. Před ním se trofejí mohly pyšnit vozy Volkswagen ID.4, Kia Telluride, Jaguar I-Pace nebo Volvo XC-60.
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Petr Blažek, 14.02.2023 18:49
...budou soupeři modelu BMW i7...
Mezi luxusními auty se o prvenství kromě BMW 7 uchází ještě...

Proč je to psané z pohledu BMW?
Citroenak, 17.02.2023 18:52
Skoda ze sa tu neberie do uvahy aj nejake meno znacky a spolahlivost. BMW napr uz niekolkokrat vyhralo cenu motor roka. A to s motorom, ktory naozaj ten cca rok isiel krasne...
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů