Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mezi finalisty ankety Světové auto roku 2014 je i Škoda Octavia

Naše téma
Redakce | 13.02.2014
Škoda Octavia RS. | foto: Stanislav Švarc
Praha - Mladoboleslavská Škoda Octavia se probojovala mezi tucet automobilů, z nichž vzejde vítěz ankety Světové auto roku 2014. Výsledky budou vyhlášeny 17. dubna na autosalonu v New Yorku. 
Dvanáct finalistů nejdůležitější kategorie soutěže World Car Awards vybrala odborná porota složená ze 69 motoristických novinářů z celého světa.

Vítěze budou volit z vozů 11 značek, německé BMW má totiž mezi finalisty hned dvojici aut - elektromobil i3 a nové kupé řady 4. Konkurenční Audi pak má na seznamu model A3, ostatní prémiové výrobce zastupují Caddilac s modelem CTS, Infiniti s Q50 a Lexus a jeho IS.

Mezi dalšími finalisty pak najdeme trojici "Evropanů": Citroën C4 Picasso, Peugeot 308 a už zmíněnou mladoboleslavskou Škodu Octavii. Dva zástupce mají Spojené státy, jde o Ford Fusion, který se bude v Evropě prodávat jako Mondeo, a o Jeep Cherokee. I ten na starý kontinent teprve zamíří. Asii reprezentuje ještě japonská Mazda3.

Kromě hlavní kategorie, v níž se volí nejlepší auto roku, najdou vítěze také ankety World Luxury Car (Luxusní auto roku), World Performance Car (Sportovní auto roku), World Green Car ("Ekovůz" roku) a World Car Design of the Year (nejlepší design).

Finalisté ankety Světové auto roku 2014:
• Audi A3

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů