Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes ukázal "terénní" verzi kombíku třídy E. Prodávat ji začne až na jaře

Naše téma
Redakce | 21.09.2016
dalších 21 fotek
Mercedes-Benz třídy E All-Terrain. | foto: Daimler
Mercedes-Benz představil další variantu nové třídy E. Tentokrát jde o zvednuté a oplastované kombi s lehce terénními ambicemi. Provedení All-Terrain zamíří do prodeje na jaře příštího roku.
Stane se tak s jedinou motorizací, kterou výrobce označuje jako E 220 d. Čtyřválcový turbodiesel s dvoulitrovým objemem poskytuje výkon 194 koní (143 kW) a točivý moment 400 Nm, spojen je standardně s devítistupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech kol.

S touto výbavou "terénní" kombík zrychlí z klidu na stovku za rovných 8 sekundy, dokáže jet až 232 km/h a podle Mercedesu si v kombinovaném cyklu vystačí v průměru se spotřebou 5,1 l/100 km.

Krátce po uvedení na trh pak dorazí také provedení s naftovým šestiválcem.

Mercedes-Benz třídy E All-Terrain.


Součástí standardní výbavy má být vzduchové odpružení a volič jízdních režimů. Kombík díky tomu umí měnit světlou výšku, záleží právě na zvoleném jízdním módu - nejníže je 121 milimetrů od země, nejvýše pak 156 mm.

Kromě světlé výšky pak jízdní režimy ovlivňují také reakce motoru, chování převodovky, nastavení stabilizačního systému a tuhost řízení. Pokud se řidič rozhodne opustit silnici a vyrazit do "krajiny", může zvolit speciální off-roadový režim, který vůz převzal z SUV jménem GLE.

Změny designu ve srovnání s klasickým kombíkem třídy E jsou pro podobná auta tradiční: přibylo zejména oplastování, nové jsou ochranné kryty podvozku a All-Terrain dostal i specifickou masku chladiče.

Novinka se představí na letošním autosalonu v Paříži, který pro veřejnost začíná 1. října.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů