Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard je limuzína s brněním. Vyjde na 38 milionů

Naše téma
Redakce | 26.09.2016
dalších 7 fotek
Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard. | foto: Daimler
Mercedes představil nový přírůstek do své nabídky pancéřovaných vozů. A novinka je to opravdu působivá, péče se totiž dočkala 6,5 metru dlouhá limuzína Mercedes-Maybach S 600 Pullman.
I když navenek vypadá prakticky stejně jako běžná verze, pod vnější slupkou se toho měnilo dost. Do vnitřní struktury vozu byly přidány pláty z ušlechtilé oceli (jsou vloženy do dutin mezi "kostrou" a vnějšími panely), okna byla zesílena a také dostala na vnitřní straně potah z polykarbonátu, podlaha pak byla vyztužena kvůli nastraženým výbušninám.

Pullman Guard se může pochlubit balistickou ochranou třídy VR9, tedy odolností například proti útočným puškám, a zároveň certifikací Directive ERV 2010. To mimo jiné znamená, že pokud dva metry od auta vybouchne 15 kilogramů TNT, posádka přežije.

Všechna tato ochrana si pochopitelně vybrala svou daň na hmotnosti vozu, která činí 5,1 tuny. Kupříkladu dveře auta jsou tak těžké, že s jejich otevíráním pomáhají elektrická serva. A zesílená okna se pro zajímavost stahují hydraulicky.

Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard.


Obrněný Pullman však i přes značnou hmotnost nebude zrovna louda. Pod kapotou totiž pracuje šestilitrový dvanáctiválec se dvěma turbodmychadly, jehož výkon činí 530 koní (390 kW) a točivý moment 830 Nm.

Uvnitř pochopitelně najdeme luxusní interiér, orientovaný zejména na cestující vzadu. Standardem jsou dvě kožená a různě polohovatelná sedadla, za příplatek výrobce dodá druhý pár otočený proti směru jízdy. Zajímavostí je trojice klasických analogových ukazatelů, které informují o čase, venkovní teplotě a aktuální rychlosti vozu - umístěny jsou na stropě.

Svou premiéru před veřejností bude mít S 600 Pullman Guard na autosalonu v Paříži, ale první dodávky zákazníkům jsou plánovány až na polovinu příštího roku. Cena je samozřejmě velmi vysoká: v Německu tato obrněná limuzína vyjde na nejméně 1,4 milionu eur, což je v přepočtu zhruba 37,8 milionu korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů