Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes-Maybach Guard: Limuzína za 12,7 milionu odolá i střelbě z útočné pušky

Naše téma
Redakce | 22.02.2016
dalších 7 fotek
Mercedes-Maybach S 600 Guard. | foto: Mercedes-Benz
Mercedes představil nový přírůstek do své nabídky pancéřovaných vozů. A jde o zajímavý kousek, zvýšené ochrany posádky se totiž tentokrát dočkala majestátní limuzína Mercedes-Maybach S 600.
Klasický Mercedes-Maybach S 600 je větší a luxusnější verzí už tak velice luxusní třídy S. Na délku měří 5453 milimetrů, rozvor pak dosahuje 3365 milimetrů - oba tyto rozměry o dvacet centimetrů překonávají stejné parametry sedanu třídy S v provedení s prodlouženým rozvorem.

Pancéřovaný Maybach se pak chlubí nejvyšším stupněm balistické ochrany pro civilní vozy (norma VR10), údajně jako první auto na světě pro civilní použití.

Mercedes-Maybach S 600 Guard.



To znamená, že jeho karoserie i okna odolají například kulkám z kalené oceli vystřeleným z útočné pušky. V případě ochrany před výbušninami lze počítat se splněním klasifikace ERV 2010, vůz by tedy měl posádku ochránit například při výbuchu 15 kilogramů TNT ve vzdálenosti okolo dvou metrů od automobilu.

Maybach S 600 Guard by si měl poradit i s útokem vojenskými ručními granáty.

Mercedes při konstrukci sáhl po osvědčených postupech - automobilka má ostatně s pancéřovanými vozy bohaté zkušenosti. Karoserie byla zpevněna a pod vnějším pláštěm (mezi panely karoserie a skeletem vozu) našly uplatnění díly z ušlechtilé oceli. Hodí se i podvozek téměř kompletně chráněný pancířem.

Mercedes-Maybach S 600 Guard.



Bezpečnost posádky zvyšují také komponenty z aramidu, což je žáruvzdorný materiál, dále polykarbonátem potažená skla či odolné pneumatiky typu runflat, které i bez vzduchu udrží auto několik kilometrů v pohybu.

Pod kapotou se ukrývá dvěma turbodmychadly přeplňovaný dvanáctiválec o objemu 6 litrů, který poskytuje 530 koní (390 kW) a 830 Nm. Motor je spojen se sedmistupňovou automatickou převodovkou. Více informací výrobce neprozradil.

Nezapomněl však upozornit na cenu, která bez daně činí 470 tisíc eur, tedy v přepočtu asi 12,7 milionu korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů