Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes G-Code: Studie malého SUV má lak, který umí vyrábět elektřinu

Naše téma
Redakce | 05.11.2014
dalších 6 fotek
Mercedes-Benz Vision G-Code. | foto: Mercedes-Benz
Peking/Praha /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Mercedes-Benz představil zajímavý koncept malého crossoveru, který zaujme především technikou. G-Code totiž jezdí na vodík a jeho lak si umí sám vyrábět elektřinu.
Stříbrný povrch funguje jako solární článek, takže dokáže získat energii ze slunce. Současně však umí generovat elektrostatickou energii za větrného počasí. A aby toho nebylo málo, elektřinu vyrábí i podvozek - pokaždé, kdy dochází k pohybu tlumičů a pružin. Takto vyprodukovaná energie putuje do generátoru.

Zajímavé je i pohonné ústrojí. Přední kola roztáčí turbodmychadlem přeplňovaný motor, který jako palivo využívá vodík, zadní nápravu žene elektromotor. G-Code se tedy chlubí pohonem všech kol.



Technické parametry ani bližší detaily bohužel Mercedes neprozradil.

Zajímavostí je, že v zavazadlovém prostoru se ukrývají dva malé elektroskútry, které se dobíjejí během jízdy vozu. Výrobce navrhuje použít je jako mrštný dopravní prostředek po zaparkování auta v centru města.

Mercedes-Benz Vision G-Code.



Vzhledově studie představuje skutečně malý crossover. Na délku měří pouhých 4100 milimetrů, vysoká je 1500 milimetrů a široká 1900 mm. Zvláštností je maska chladiče měnící barvu podle zvoleného jízdního režimu.

V kabině najdeme netradiční volant, čtveřici samostatných sedadel z uhlíkových vláken a s čtyřbodovými bezpečnostními pásy. Ovladače nahrazuje velký dotykový displej.

Mercedes-Benz Vision G-Code.



Mercedes zdůrazňuje, že koncept vznikl ve spolupráci designových center automobilky v Číně a Německu. O jeho další budoucnosti nic konkrétního neprozradil, dá se však očekávat, že alespoň design G-Code by se mohl promítnout do podoby budoucího městského crossoveru. A současně naznačuje, jakým směrem se v oblasti techniky ubírají myšlenky konstruktérů koncernu Daimler.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů