Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes CLA Shooting Brake v Česku: Stylový kombík stojí nejméně 679 tisíc

Naše téma
Redakce | 02.02.2015
dalších 20 fotek
Mercedes-Benz CLA Shooting Brake. | foto: Mercedes-Benz
Praha /FOTOGALERIE/ - České zastoupení automobilky Mercedes-Benz zveřejnilo ceník nového modelu CLA Shooting Brake. Stylové kombi se u nás bude prodávat za ceny od 679 000 Kč.
Tato novinka představuje už pátý mercedes postavený na platformě MFA s pohonem předních kol. Vzhled kombinuje design sedanu CLA a většího kombi CLS Shooting Brake. Vůz je stejně dlouhý (4630 mm) a široký (1777 mm) jako sedan, z něhož vychází, drobně narostla jen výška - o 3 milimetry na 1435 mm. Díky protažené zádi je výška nad zadními sedadly o 4 centimetry větší, čímž přibyl prostor pro cestující.

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake.


Zavazadelník má základní objem 495 litrů, ale změnou polohy opěradel zadních sedaček jej lze zvýšit až na 595 litrů. A po jejich sklopení je k diszpozici 1354 litrů.

CLA Shooting Brake je u nás nabízeno v jedenácti variantách. Čtyři pohání naftový motor, sedm využívá agregát spalující benzín. Základ představuje zážehová verze CLA 180 Entry Model s přeplňovanou šestnáctistovkou o výkonu 122 koní (90 kW), která vyjde na už zmíněných 679 tisíc korun. Zajímavé je, že vstupní model nelze dále kombinovat s jinými akčními výbavami či sadami.

Nejlevnější turbodiesel - čtyřválec 200 CDI s výkonem 136 koní (100 kW) - zájemce bude stát nejméně 850 630 Kč.

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake.


V ceníku pochopitelně najdeme také verze s pohonem všech kol (pro turbodiesely bude k dispozici od září) či s automatickou převodovkou.

Standardní výbava pak obsahuje například manuální klimatizaci, elektrické ovládání bočních oken, audiosystém se sedmipalcovým displejem, šesti reproduktory, Bluetooth a USB vstupem nebo bohatý bezpečnostní arzenál.

Vrcholným provedením je varianta CLA 45 AMG Shooting Brake s přeplňovaným benzinovým dvoulitrem o výkonu 360 koní, které zvládne akceleraci z klidu na stovku za 4,7 sekundy a je samozřejmě vybavena pohonem všech kol. 

Ceník pro Mercedes-Benz CLA Shooting Brake:

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake - ceník.


Kompletní ceník najdete zde.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů