Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes by mohl do pick-upu třídy X nasadit osmiválec. Pokud bude zájem

Naše téma
Daniel Fuglevič | 28.06.2018
dalších 29 fotek
Mercedes-Benz třídy X. | foto: Mercedes-Benz
Někoho by možná od koupě nového pick-upu třídy X od Mercedesu odradila nabídka pouze čtyřválcových a později šestiválcových motorů. Vedení německé značky však říká, že pokud bude zájem, nemá problém pod kapotu svého pracanta nacpat i velký osmiválec.
Přesně tak, v současné době totiž pod kapotu Mercedesu-Benz třídy X dostanete pouze nabídku přeplňovaných čtyřválců v různě naladěných variantách, přičemž větší naftové šestiválce budou k dostání až ke konci letošního roku.

Mercedes ovšem nyní dává vědět případným zájemcům, že možnost zavedení ještě většího motoru do nabídky pick-upu není vyloučena. Pouze se automobilka musí ujistit, že o podobnou specifikaci bude opravdu zájem.

O použití osmiválce se australskému magazínu Drive zmínil v rozhovoru technický šéf třídy X Frank Schumacher. „Pokud si budou zákazníci přát více výkonu, budeme na tato přání reagovat. Pokud se objeví přání o zavedení osmiválce do nabídky, pravděpodobně se jej rozhodneme nabízet. Všechno ale stojí na poptávce zákazníků,“ sdělil Schumacher magazínu.

Není tajemstvím, že zrovna Australané mají slabost pro velké osmiválce. Na tamním trhu by tudíž podobná specifikace opravdu mohla najít úspěch. Stejná situace je rovněž v USA. Těžko ovšem říct, zda by o výkonný pick-up měli zájem i lidé v Evropě.

Schumacher rovněž zmínil, že do třídy X by inženýři zřejmě nedali žádný z existujících dvakrát přeplňovaných osmiválců AMG, ale velice pravděpodobně jejich podladěnou variantu okolo výkonu 450 koní (331 kW).

Technický šéf však nevylučuje vůbec nic, místa pod kapotou třídy X je nejspíše dostatek. „Všechno je možné. Otázkou pouze je, jaký osmiválec bychom do pick-upu nasadili. Dokonce byste mohli dopředu usadit šestilitrový dvanáctiválec, no vážně. Takový plán ale zatím nemáme,“ dodal.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů