Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes-Benz třídy X se rýsuje. První pick-up značky se ukázal v podobě studií

Naše téma
Redakce | 26.10.2016
dalších 17 fotek
Mercedes-Benz Concept X-Class. | foto: Daimler
Německá automobilka Mercedes-Benz se chystá v příštím roce uvést na trh svůj první pick-up. Novinka spadne pod nově vytvořenou třídu X a díky představení dvojice konceptů si můžeme udělat představu, jak bude vypadat.
Mercedes skutečně odhalil hned dvě studie: prvním je bílý pick-up, který se soustředí na luxus a styl (výrobce tuto variantu pojmenoval Stylish Explorer), tím druhým pak verze určená do terénu (Powerful Adventurer).

Vzhled obou provedení je zajímavý, například díky netradičně tvarovaným zadním světlům a zpracování zadních partií. Je však samozřejmě otázkou, kolik z toho se objeví také u produkčního auta.

To samé lze říci o interiéru, který u obou verzí vypadá velice luxusně - základní varianty sériového vozu přitom jistě budou uvnitř vyhlížet poněkud obyčejněji. Tvary i celkový koncept interiéru by ale měly zůstat, kabina se totiž podobá ostatním Mercedesům. A v prodeji se koneckonců jistě objeví i provedení, která luxus a hodnotné materiály skutečně nabídnou.

Mercedes-Benz Concept X-Class.


Nový Mercedes-Benz třídy X vzniká ve spolupráci s aliancí Renault-Nissan, v podstatě jde tedy o důkladně převlečený Nissan Navara. Pick-up tak dostal klasickou konstrukci s tuhým žebřinovým rámem, standardem je pohon všech kol.

Automobilka pak také prozradila, že pod kapotou vrcholné verze bude pracovat šestiválcový turbodiesel a že pohon všech kol doplní redukční převodovka a uzávěrky centrálního a zadního diferenciálu. Pick-up pak na korbě uveze 1,1 tuny nákladu a nabídne schopnost odtáhnout až 3,5tunový přívěs.

Mercedes-Benz Concept X-Class.


Kromě toho ale má jít o kultivovaný, z pohledu řidiče příjemný, stabilní a pohodlný vůz - zejména díky speciálně konstruovanému podvozku s pětiprvkovým zavěšením zadní nápravy.

O výrobu pick-upu třídy X se postarají barcelonský závod Nissanu a argentinská továrna Renaultu v Cordobě. V Evropě by se novinka měla začít prodávat ve druhé polovině příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů