Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes-Benz představil kupé třídy E

Naše téma
Jan Zajíc | 14.12.2016
dalších 24 fotek
Mercedes-Benz třídy E Coupé. | foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz představil další karosářskou verzi třídy E. Po sedanu, kombíku a oplastovaném kombi na vyšším podvozku přišla řada také na kupé.
Jeho design přitom nenabízí mnoho překvapení, vlastně vzhledově dokonale zapadá mezi ostatní kupé značky - tedy menší třídu C a velkou třídu S.

Ve srovnání s předchůdcem je novinka ve všech směrech větší: na délku měří 4826 milimetrů (nárůst o 123 mm), široká je 1860 mm (+74 mm) a vysoká 1430 mm (+32).

Protáhl se i rozvor náprav, a to o znatelných 113 milimetrů na 2873 mm.

Z uvedených změn by měl těžit interiér, který podle Mercedesu nabídne výrazně více prostoru. Více místa by měly poznat především nohy cestujících na zadních sedadlech čtyřmístného kupé.

Mercedes-Benz třídy E Coupé.


Samotný interiér pochopitelně navazuje na ostatní verze třídy E, uvnitř tak najdeme specificky tvarovanou palubní desku se čtyřmi výdechy ventilace ve středové části. V kupé však mají tyto výdechy trochu jiný tvar, údajně inspirovaný turbínovými motory.

Zájemci dále mohou kabinu vybavit dvěma velkými displeji s úhlopříčkou 12,3 palce. Jeden patří multimediálnímu systému, druhý za příplatek nahrazuje přístrojový štít. Na pohled tyto obrazovky vypadají jako jeden velký displej.

I technika samozřejmě odpovídá dalším variantám nového "éčka". V době uvedení na trh budou k dispozici čtyři motorizace. Jediný turbodiesel (s označením E 220 d) má objem 2,0 litru a dává výkon 195 koní (143 kW).

Mercedes-Benz třídy E Coupé.


Zbylé jednotky, všechny přeplňované, spalují benzin. Základem je dvoulitr E 200 o výkonu 184 koní (135 kW), jeho silnější verze (E 300) pak poskytuje 245 koňských sil (180 kW). Třílitrový šestiválec E 400 dává 333 koní (245 kW).

Všechny motory jsou standardně spojeny s devítistupňovou automatickou převodovkou, varianta E 400 má dále sériově pohon všech kol. Čtyřkolka ale jistě bude později k dispozici i pro další agregáty - ostatně Mercedes jejich nabídku v budoucnosti jistě rozšíří.

Výrobce také pro kupé nabízí všechny chytré vychytávky, jimiž se chlubí i další provedení třídy E. Jmenovat lze například adaptivní tlumiče nebo rovnou vzduchové odpružení, semiautonomní řízení, dálkově ovádané parkování, kdy jako ovladač poslouží klíč od vozu, či možnost ovládat některé funkce vozu prostřednictvím aplikace v chytrém telefonu. Zákazníci mají také k dispozici personalizovanou asistenci.

Do prodeje by novinka měla zamířit v létě příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů