Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes-Benz GLE: Třída M dostala nové jméno. A také modernizovanou techniku

Naše téma
Redakce | 27.03.2015
dalších 25 fotek
Mercedes-Benz GLE. | foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz modernizoval svoje nejprodávanější SUV. Součástí jeho omlazení je také změna jména: z dosavadní třídy M se stal model GLE.
Změny vzhledu jsou spíše decentní. Přední partie navazují na nedávno představené GLE Coupé, záď se hrdě hlásí k odkazu předchůdce. Uvnitř pak najdeme přepracovanou palubní desku, jiný volant a také nové barevné kombinace a také dekory.

Mercedes však zapracoval především na technice. Motory mají být úspornější a efektivnější, nová je i devítistupňová automatická převodovka 9G-Tronic.

Mercedes-Benz GLE.



Základní pohonnou jednotku představuje čtyřválcový turbodiesel GLE 250d o objemu 2,1 litru a s výkonem 204 koní (150 kW), který je standardně dodáván s pohonem jedné nápravy. Čtyřkolka je pro tuto motorizaci za příplatek.

Vznětový šestiválec už lze koupit jen s pohonem všech kol 4Matic. Toto provedení s třílitrem pod kapotou nese označení GLE 350d a nabídne výkon 258 koní (190 kW).

Mercedes-Benz GLE.



Benzín polykají dvě jednotky, obě využívají dvojité přeplňování: třílitrový šestiválec GLE 400 dává 333 koní (245 kW), 4,7litrový osmiválec GLE 500 pak poskytuje výkon 435 koní (320 kW). Obě verze mají pohon všech kol.

AMG dá stovku pod pět sekund
Vrcholem nabídky budou dvě varianty s přídomkem AMG. Obě spoléhají na 5,5litrový osmiválec se dvěma turbodmychadly. Slabší GLE 63 AMG zaujme výkonem 557 koní (410 kW), točivým momentem 700 Nm a zrychlením z klidu na stovku za 4,3 sekundy. Silnější GLE 63 AMG S má 585 koňských sil (430 kW), 760 Nm a stovku pokoří za 4,2 sekundy. Obě verze mají rychlost omezenou na 250 km/h, ale za příplatek lze omezovač posunout na 280 km/h.

Mercedes-Benz GLE.



Úplnou novinku představuje plug-in hybrid GLE 500e, který pohání dvakrát přeplňovaný zážehový šestiválec (333 koní) kombinovaný s elektromotorem (116 k/85 kW). Celkový výkon soustavy činí 442 koní (325 kW), točivý moment dosahuje 650 Nm. 

V elektrickém režimu hybrid prý ujede až 30 kilometrů a umí v něm dosáhnout rychlosti 130 km/h. Výrobce udává kombinovanou spotřebu 3,3 l/100 km.

Mercedes-Benz GLE s pohonem všech kol by se - zvlášť v naftových verzích - nemusel ztratit ani v terénu. Nová automatická převodovka má totiž u všech dieselových motorizací redukci a mezinápravovou uzávěrku.

Mercedes-Benz GLE.



K dispozici navíc bude příplatkový paket Off-Road Engineering, jehož součástí je například vzduchový podvozek, který dokáže upravovat světlou výšku - maximem je 285 mm. V tomto případě se auto nelekne ani vody. Zvládne se totiž brodit v šedesáticentimetrové hloubce.

Výstavní premiéra Mercedesu GLE se uskuteční na dubnovém autosalonu v New Yorku, do prodeje vůz zamíří na podzim letošního roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů