Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes-Benz G 500 4x42: Terénní bestie má osmiválec, dvě turba a 422 koní

Naše téma
Redakce | 24.02.2015
dalších 7 fotek
Mercedes-Benz G 500 4x42. | foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz připravuje další extrémní verzi legendárního teréňáku třídy G. Po šestikolové bestii je nyní na řadě Geländewagen sice už jen s normálním počtem kol, ale zato znovu v radikální offroadové úpravě, s výkonným motorem a tentokrát křiklavým lakem.
Mercedes zatím novinku s označením G 500 4x42 ukazuje jako prototyp, ale už na první pohled je vidět, že má blízko výrobě. Dá se tedy předpokládat, že několik kusů později opravdu vznikne. Kromě jedovaté barvy, předního nárazníku od AMG, krytů podvozku z nerezové oceli či výfuků vyvedených po stranách zaujme především výška, která činí 2,25 metru.

Při pohledu na obří kola a úctyhodnou světlou výšku ale vlastně ani není divu. Pro úplnost, kola mají průměr 22 palců a obouvají terénní pneumatiky o rozměru 325/55. Světlá výška dosahuje 450 milimetrů.

Mercedes-Benz G 500 4x42.


Schopnosti v terénu potvrzují i další čísla: hranatý Mercedes si poradí s vodou hlubokou až jeden metr a chlubí se nájezdovými úhly 52 stupňů vpředu a 54 stupňů vzadu. 

Technicky vůz vychází z šestikolového G 63 AMG 6x6, i tady tedy najdeme pohon všech kol se třemi uzamykatelnými diferenciály. Na každém kole najdeme po dvou tlumičích a pružinách - jeden pár je klasicky mechanický, nastavení druhého pak řídí elektronika. 

Mercedes-Benz G 500 4x42.



Auto pohání dvakrát přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec s výkonem 422 koní, který je spojen se sedmistupňovou automatickou převodovkou. Točivý moment i jeho dynamické schopnosti zatím výrobce neprozradil, neznámá zůstává i spotřeba.

Prototyp G 500 4x42 samozřejmě Mercedes přiveze na ženevský autosalon. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů