Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes-Benz faceliftoval nejmenší crossover GLA

Naše téma
Dominik Valášek | 09.01.2017
dalších 25 fotek
Mercedes-Benz GLA. | foto: Mercedes-Benz
Jednou z novinek detroitského autosalonu je i omlazená verze nejmenšího crossoveru GLA. Změny jsou však spíše decentního rázu.
Auto dostalo pozměněný vnější vzhled, daný hlavně novou přední maskou s LED světly. Právě světla se připodobnila většímu modelu GLC a menší příbuzný díky nim vypadá uhlazeněji než předtím.

Do spodní části předního nárazníku přibyly u standardního modelu mlhovky, u ostrého GLA 45 AMG se zde objevily nové aerodynamické prvky. Změn se dočkala i nabídka barev a samozřejmě litých kol.

Mnohem větší inovace oproti předchozím ročníkům bychom nicméně hledali v interiéru. Vnitřní prostor působí o něco prémiovějším a modernějším dojmem, jsou zde třeba nové dekory, nová tlačítka nebo nová přístrojová deska. Do prostřední části palubní desky potom přibyl osmipalcový displej, jehož součástí mohou být systémy Android Auto a Apple CarPlay.

Mercedes-Benz GLA.


V rámci parkovacího balíčku je k dispozici také soubor několika kamer, vytvářejících panoramatický obraz okolo auta. V neposlední řadě půjde nově přiobjednat bezkontaktní ovládání kufru, vyžadující jen „kopnutí" pod zadní nárazník, aby se víko otevřelo.

Pod kapotou bude na výběr ze stejné nabídky motorů jako dosud. Naftovým základem je tedy GLA 180 d, benzínovým potom GLA 200.

Naopak vrcholnou roli zde hraje již zmiňovaná AMG verze GLA 45, disponující přeplňovaným dvoulitrem o výkonu 375 koní (279 kW), který zajistí zrychlení z nuly na sto za 4,4 sekundy. Pro AMG provedení je v nabídce třeba nový exteriérový paket Yellow Night Edition, přidávající hromadu žlutých doplňků a samozřejmě i gigantické křídlo na záď.

Inovované GLA jde do prodeje přibližně v létě tohoto roku a ceny budou oznámeny v nadcházejících měsících.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů