Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes-AMG prý chystá sporťák s výkonem 1300 koní na 1300 kilogramů hmotnosti

Naše téma
Redakce | 26.07.2016
Koncept Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo. | foto: Mercedes-Benz
Divize AMG, sportovní oddělení automobilky Mercedes-Benz, příští rok oslaví 50 let existence. K této příležitosti prý plánuje nový supersport, který nabídne poměr hmotnosti a výkonu 1:1.
Podle německého Auto Bildu, který o novém hypersportu hovoří jako o modelu Mercedes-AMG R50, stroj konkrétně nabídne výkon 1300 koní na 1300 kilogramů hmotnosti. O pohon se má přitom postarat složité hybridní ústrojí s uprostřed umístěným přeplňovaným čtyřválcem (ano, čtyřválcem) o objemu pouhé dva litry, jehož výkon má dosáhnout neuvěřitelných 1000 koní (745 kW).

Spalovací agregát by měl pohánět zadní kola, přední bude roztáčet dvojice elektromotorů. Každý přitom poskytne 150 koní (112 kW).

Vzhledem k plánované hmotnosti 1300 kilogramů dále můžeme očekávat konstrukci a karoserii z lehkých materiálů, zcela jistě dojde zejména na uhlíková vlákna. Z karbonu samozřejmě mohou být také díly v interiéru, dokonce i některé prvky pohonu a podvozku. V souvislosti s podvozkem se mluví také o systému natáčení zadních kol.

A spekuluje se i o vzhledu. Design má být aerodynamicky co nejefektivnější, přičemž by se prý měl inspirovat u speciálů pro vytrvalostní závody (například 24h Le Mans) nebo u designové studie, kterou výrobce v roce 2013 připravil speciálně pro závodní hru Gran Turismo.

Exkluzivitě bude pochopitelně odpovídat cena, jež se má pohybovat nad hranicí 2 milionů eur (asi 54 milionů korun).
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů