Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes-AMG představil vrcholnou podobu nové třídy G. Má 585 koní

Naše téma
Dominik Valášek | 14.02.2018
dalších 21 fotek
Mercedes-AMG G63. | foto: Mercedes-Benz
Nová třída G vypadá skoro stejně jako její předchůdce. To už víme. Ale svým způsobem pořád stejná je i vrcholná AMG varianta G 63, která má sice menší motor, ale také více výkonu.
Zbrusu nová vlajková loď třídy G se pyšní bi-turbo osmiválcem o objemu čtyř litrů. To je ten samý motor, jaký jsme měli tu čest poprvé poznat ve sportovním kupé AMG GT. Oproti němu je ale „géčko“ naladěno na vyšší točivý moment, takže vládne krouťákem 850 Nm.

Výkon se ustálil na hodnotě 585 koní (430 kW), takže se ani není čemu divit, že terénní krabice pádí z nuly na sto za 4,5 sekundy a dosahuje elektronicky omezené maximálky 240 km/h. Tedy alespoň v případě, že máte patřičný příplatkový paket. Bez něj je rychlost stažená na 220 km/h.

Svůj neodmyslitelný podíl na zrychlení má samozřejmě devítistupňová automatická převodovka a také chytrý pohon všech kol. Ten podle aktuální situace mění rozložení točivého momentu mezi přední a zadní nápravu, ačkoliv v běžných situacích preferuje zadní kola, na která posílá 60 % síly.

Nezapomnělo se ani na terén, takže G 63 disponuje uzávěrkami diferenciálů a samozřejmě i terénní redukcí. Uzpůsobeny jsou i adaptivní tlumiče, vybavené několika různými módy do terénu a na silnici. Trochu na ráně budou v terénu koncovky výfuku, čnící do boků, ale ty na druhou stranu skvěle vypadají a navíc umí ladit hlasitost pomocí aktivních klapek.

Navenek přibylo nejvýkonnější třídě G několik nezbytných označení, velkých průduchů a dalších připomínek, že se jedná o špičkový model v řadě. Uvnitř se potom objevuje nový AMG volant a celá řada prvků, známá ze standardních modelů. Samozřejmě nechybí třeba obří displeje na vrchní části palubky, poskládané do jednoho celku.

Premiéra novinky od AMG je naplánována na ženevský autosalon a do prodeje jde G 63 před koncem letošního roku. Cena zůstává zatím neznámá.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů