Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes-AMG E 43 4Matic: První sportovní "éčko" nabídne 400 koní

Naše téma
Redakce | 12.03.2016
dalších 12 fotek
Mercedes-AMG E 43 4Matic. | foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz představil první sportovní verzi nové generace třídy. Podílela se na ní divize AMG a pod kapotou ukrývá dvakrát přeplňovaný šestiválec.
Novinka se jmenuje Mercedes-AMG E 43 4Matic, což naznačuje, že by v budoucnosti měla dorazit také varianta s osmiválcem (zřejmě půjde o vůz s označením E 63).

I šestiválcové "éčko" od AMG však nabídne zajímavou dynamiku. Třilitr se dvěma turbodmychadly, který spolupracuje s devítistupňovou automatickou převodovkou, totiž poskytuje 401 koní (295 kW) a až 520 newtonmetrů točivého momentu.

Mercedes-AMG E 43 4Matic.


Díky tomu více než 1800 kilogramů vážící sedan zrychlí z klidu na stovku za pouhé 4,6 sekundy. Nejvyšší rychlost je elektronicky omezena na obligátních 250 km/h.

Už z názvu vyplývá, že auto dostalo pohon všech kol (4Matic). Mercedes však zdůrazňuje, že systém preferuje zadní nápravu. V základním režimu "na zadek" posílá 69 procent točivého momentu.

Sedan stojí na devatenáctipalcových kolech (za příplatek výrobce nabízí i dvacetipalcové ráfky), součástí výbavy je také vzduchový podvozek se sportovní charakteristikou, přepracované zavěšení či větší brzdy.

Mercedes-AMG E 43 4Matic.


Vzhledově se sportovní verze od běžného sedanu liší spíš lehce, jako by se snažila svůj potenciál trochu skrýt. Všimnout si můžeme dravěji vyhlížejících nárazníku, větších koncovek výfuku a nenápadného difuzoru.

Mercedes-AMG E 43 4Matic se představí na autosalonu v New Yorku, který začíná 23. března. Prodej bude zahájen v červnu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů