Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes-AMG C 63: Raketa z Affalterbachu má až 510 koní

Naše téma
Redakce | 29.09.2014
dalších 17 fotek
Mercedes-AMG C 63. | foto: Mercedes-AMG
Affalterbach/Praha /FOTOGALERIE/ - Po základních verzích sedanu a kombi nové generace třídy C Mercedes-Benz představil také sportovní provedení vyladěné divizí AMG. Dorazí ve dvou variantách, obě zvládnou zrychlení na stovku pod 4,5 sekundy.
S obyčejným "céčkem" si AMG verzi (která mimochodem v názvu přišla o příjmení spoluzakladatele značky Karla Benze) nespletete. Vypadá totiž mnohem svalnatěji, dostala nové nárazníky a vzadu najdeme čtyři koncovky výfuku. Kabina pak zaujme anatomickými sedadly. A samozřejmě nechybí loga divize AMG.

Mercedes-AMG C 63.


Pod kapotou hřmí dvakrát přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec, který poskytuje 475 koní a točivý moment 650 N.m. Spojen je se sedmistupňovou automatickou převodovkou AMG Speedshift.

Dynamické schopnosti vypadají působivě: z klidu na stovku sedan vystřelí za 4,1 sekundy, kombík je jen o 0,1 vteřiny pomalejší.

Kdyby to ale náhodou někomu bylo málo, může sáhnout po ještě rychlejší verzi s označením S. Ta má výkon 510 koní a "krouťák" dosahuje hodnoty 700 N.m. Akcelerace na 100 km/h zabere v případě sedanu rovné 4 sekundy, kombi je opět o desetinku pomalejší. Maximální rychlost ve všech případech činí 250 km/h - je elektronicky omezena.

Mercedes-AMG C 63.



Mercedes-AMG C 63 je vybaven adaptivními tlumiči AMG Ride Control se třemi možnostmi nastavení, samozřejmostí jsou pořádné brzdy. Ventilované kotouče mají průměr 360 mm vpředu a 330 mm vzadu.

Verze AMG S dostala navíc elektronicky řízený zadní diferenciál a přepracované nápravy.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů