Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

McLarenu rostou prodeje. Výrobce supersportovních aut ztrojnásobil zisk

Naše téma
Redakce / ČTK | 27.06.2015
McLaren 650S Spider. | foto: McLaren
Britský výrobce supersportovních automobilů McLaren Automotive loni ztrojnásobil zisk, hlavně díky růstu poptávky na asijských trzích. Firma oznámila, že se jí hrubý zisk zvýšil na 15 milionů liber (zhruba 570 milionů Kč) ze 4,5 milionu liber v předchozím roce.
Celkové tržby stouply o dvě třetiny na 475,5 milionu liber (přes 18 miliard Kč). Automobilka v loňském roce dodala zákazníkům 1649 vozů, což je o 18 procent více než loni. Letos McLaren hodlá podle generálního ředitele Mika Flewitta zvýšit produkci na 1800 vozů.

Výrobce loni dokázal prodat 1401 kusů modelu 650S (v karosářských verzích Coupé a Spider) a 248 exemplářů plug-in hybridního modelu P1.

Flewitt v rozhovoru se stanicí BBC uvedl, že největším trhem podniku zůstávají Spojené státy. Poukázal však na rychlý růst prodeje v Asii, kde tržby firmě v uplynulých dvou letech stouply o více než 80 procent.

McLaren 570S Coupé.


McLaren chce v nejbližší budoucnosti investovat do vývoje nových modelů. Plánuje novou základní modelou řadu Sports Series, do níž patří nedávno představené vozy 540C Coupé a 570S Coupé. Obě auta pak zřejmě dostanou také otevřenou variantu Spider.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů