Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

McLaren Speedtail se odhalí 26. října. Dostane skoro tisíc koňských sil

Naše téma
Radek Pecák | 15.10.2018
dalších 6 fotek
McLaren Speedtail | foto: McLaren
Oficiální maximální rychlost ještě nebyla potvrzena, předpokládá se však pokoření hranice 390 kilometrů v hodině.
McLaren zveřejnil další "poutací" obrázek na svoji superexkluzivní novinku. Tou bude duchovní nástupce slavného modelu F1. Na zádi, jak ostatně dokazuje zmíněná oficiální fotografie, bude vozit nápis Speedtail.

Svými výkonovými parametry má tento vůz F1 dalece překonat. Dvojitě přeplňovaný osmiválec má totiž ještě dopovat energie z elektrického hybridního systému. Celkový výkon tohoto soustrojí pak má dosáhnout nejméně 986 koňských sil.

Maximální rychlost ještě nebyla potvrzena, cílem je však překonání hranice 390 kilometrů v hodině.

Cena vozu, kterého vznikne pouze 106 exemplářů, tedy stejný počet jako F1 z devadesátých let, bude dosahovat 1,75 milionu liber, tedy v přepočtu více než 51 milionů českých korun. To je mimochodem o 150 tisíc liber více, než McLaren uváděl ještě během letošního léta.

Budoucí majitelé však tuto cenu určitě rádi akceptují. Vždyť dostanou nejen auto s ohromujícími jízdními schopnostmi, ale údajně i náležitě luxusní automobil umožňující v případě potřeby i komfortní cestování na delší vzdálenosti. Další údaje a podoba vozu budou odhaleny na akci pro zákazníky 26. října.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů