Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

McLaren předvedl v Dubaji speciální 720S. Je jediné na světě

Naše téma
Dominik Valášek | 14.11.2017
dalších 7 fotek
McLaren 720S Dubai. | foto: McLaren
Máte-li hodně peněz, můžete si samozřejmě koupit supersport od McLarenu. Pokud však máte peněz přímo nechutně hodně, pravděpodobně nepohrnete příležitostí nechat si upravit svůj vůz podle vlastního vkusu.
Jeden takový McLaren 720S, tedy upravený na míru zákazníkovi, teď britská společnost ukázala a asi není žádným překvapením, že směřuje k bohatému kupci do Dubaje ve Spojených arabských emirátech. Je ovšem až k nevíře, jak vkusně je vše provedeno. Arabové si totiž často objednávají citelně divočejší kreace.

Vůz dostal černé lakování kombinované s karbonovými doplňky a také mnoho specialit odkazujících na legendární McLaren F1. Jmenovitě jsou tu třeba zlatá kola a také tepelný štít motoru potažený 24karátovým zlatem. Zlaté detaily, ovšem pouze v rámci solidního vkusu, se objevují i v černém semišovém interiéru.

Ta dost možná nejzásadnější úprava se však odehrála na zádi. Výsuvné zadní křídlo totiž obdrželo nápis v arabštině, který je stylizovaný jako panorama Dubaje s jejími četnými mrakodrapy. V nápise se ukrývá motto „Život se měří úspěchy, nikoliv samotnými roky.“ (v anglickém originále „Life is measured in achievement, not in years alone.“), které pronesl sám zakladatel automobilky Bruce McLaren.

Kolik personalizace vozu stála, to bohužel nebylo vyzrazeno. Rozhodně se však muselo jednat o hodně velký příplatek k základním sedmi milionům korun, neboť veškeré úpravy zabraly 120 hodin ruční práce nad rámec výroby auta. Jen nápis na křídle se vytvářel nějakých 30 hodin.

Co se mechaniky týče, vše zůstalo při starém a ani zde není moc co měnit. 720S je vybaveno dvakrát přeplňovaným vidlicovým osmiválcem o objemu čtyř litrů, jehož výkon činí 720 koní (530 kW). Díky sedmistupňové dvouspojkové převodovce a lehkému šasi zrychluje McLaren z nuly na sto za 2,9 sekundy a z nuly na dvě stě mu to trvá 7,8 sekundy.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů