Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

McLaren postavil auto speciálně pro arabské boháče. Má lak s částečkami zlata

Naše téma
Redakce | 11.11.2015
dalších 7 fotek
McLaren 650S Spider Al Sahara 79 by MSO. | foto: McLaren
Britský výrobce supersportovních aut McLaren by rád vytáhl další peníze "z kapes" arabských boháčů. Speciálně pro zákazníky na Blízkém východě totiž připravil zvláštní edici modelu 650S Spider. Jedinečná je zejména použitím zlata.
Přetvoření klasické verze vozu 650S Spider na speciální edici Al Sahara 79 si vzalo na starost oddělení zaměřené na úpravu vozů podle nejrůznějších požadavků klientů značky.

Technika je stejná jako u vychozího provedení. Auto tedy pohání dvěma turbodmychadly přeplňovaný 3,8litrový osmiválec o výkonu 650 koní (478 kW) a s nejvyšším točivým momentem 678 Nm.

McLaren 650S Spider Al Sahara 79 by MSO.


Z klidu na stovku tento roadster zrychlí za tři sekundy a umí jet až 329 km/h.

Jedinečné prvky tak musíme hledat jinde. Zejména na karoserii, která dostala speciální perleťově bílý lak s částečkami čtyřiadvacetikarátového zlata. Toto řešení prý bylo inspirováno pískem arabských pouští. Odtud ostatně i název edice Al Sahara. A 79 je atomové číslo zlata.

McLaren 650S Spider Al Sahara 79 by MSO.


Světlý lak doplňují černé sportovní doplňky vyrobené z uhlíkových vláken. Černá jsou i kovaná kola.

Černá a bílá dominují také interiéru. A i v něm najdeme detaily vyvedené ve zlaté barvě, konkrétně jde například o ovladače na středovém panelu.

McLaren 650S Spider Al Sahara 79 si budou moci movití zájemci z Blízkého východu pořídit za 1,46 milionu dirhamů Spojených arabských emirátů, v přepočtu na koruny tedy auto stojí asi 10 milionů korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů