Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

McLaren chystá nejrychlejší auto své historie. Už teď je ale vyprodané

Naše téma
Daniel Fuglevič | 23.03.2017
McLaren BP 23. | foto: McLaren
McLaren chystá hyperauto, které by svým výkonem mělo zahanbit veškerou konkurenci. Podle všeho ale nemá jít o přímého nástupce hybridního modelu P1. U nové specialitky se výrobce chce vydat trochu jiným směrem.
Hypersportovní model, který má být nejvýkonnějším silničním autem v historii McLarenu, zatím nemá své jméno. Automobilka z Wokingu zatím používá krycí označení BP 23, které poukazuje na fakt, že auto bude striktně limitovaný zakázkový projekt, tedy "Bespoke Project".

Čtěte také: VIDEO: Bugatti Chiron ukazuje zrychlení z nuly na 250 km/h. Je to kalup

Číslo 2 má prý znázorňovat již druhý projekt speciální divize McLaren Special Operations (MSO), číslo 3 pak již odhalenou informaci, že půjde o třímístný vůz s podobným rozmístěním sedadel jako v legendárním McLarenu F1. To znamená, že řidič bude sedět uprostřed.

Kromě tajuplných skic jsou další podrobnosti o designu stále utajeny. Technicky ale víme, že by se chystaný hypersport měl zaměřit spíše na vysokorychlostní cestování jako například Bugatti Chiron. Pravděpodobně tak půjde o jakési „hyperGT".

Přímého nástupce velmi okruhově zaměřeného P1 tedy nemáme očekávat. Co však máme očekávat, je vyšší výkon, který tedy určitě nabídne více než 917 koní (674 kW). Dost možná i přesahující 1000 koní.

Čtěte také: Prohlédněte si jeden z nejvzácnějších McLarenů F1. Stále pravidelně jezdí

Dále dorazí také propracovanější aerodynamika.

Auto se zatím stále vyvíjí, přesto už jsou všechny plánované exempláře zamluvené. McLaren přitom plánuje vyrobit jen 106 kusů. První vozy by se měly dostat k zákazníkům do dvou let.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů