Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mazda3 má po faceliftu. Modernizace přináší hlavně technické novinky

Naše téma
Redakce | 14.07.2016
dalších 21 fotek
Mazda3 Sedan. | foto: Mazda
Japonská automobilka Mazda představila modernizovanou podobu "trojkové" řady. Design se příliš nezměnil, výrobce se zaměřil spíše na techniku.
Facelift se týká obou karosářských verzí, tedy pětidveřového hatchbacku i sedanu. Omlazená Mazda3 se nejdříve začne prodávat v Japonsku, v Evropě by se mohla poprvé ukázat na říjnovém autosalonu v Paříži.

Na pohled je modernizovaná "trojka" prakticky stejná jako dosud. Změnily se vlastně jen nárazníky, přední mlhovky, maska chladiče či světlomety.

Mazda3.


Paletu laků rozšíří modrá barva Eternal Blue Mica.

V interiéru najdeme nový volant a vylepšený, nově barevný head-up displej. Středový tunel pak má nový vzhled, který ovlivnilo nahrazení klasické mechanické ruční brzdy elektronickou parkovací brzdou - tedy alespoň u 2,2litrových dieselů. Klasická "ručka" tak zřejmě ostatním motorizacím zůstane.

Mazda3 také dorazí s přepracovaným přednárazovým systémem, který využívá přední kamery a v rychlostech od 10 do 80 km/h umí detekovat chodce. Zajímavou novinkou jsou i adaptivní LED světlomety.

Mazda3.



Automobilka dále slibuje lepší odhlučnění interiéru.

Nabídka zážehových motorů čítá patnáctistovku o výkonu 100 koní (74 kW) a dvě verze dvoulitru. Slabší dává 120 koní (88 kW), silnější pak 165 koňských sil (121 kW). Zájemci o naftu mohou sáhnout po jedna-pětce o výkonu 105 koní (77 kW) nebo 2,2litrovém turbodieselu s výkonem 150 koňských sil (110 kW).

Nejvýkonnější diesel půjde kombinovat také s pohonem všech kol. Zajímavou technickou novinkou pak je systém G-Vectoring Control (GVC), což je rozdělování točivého momentu na každé kolo. Tento systém má zlepšit jízdní vlastnosti a ovladatelnost.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů