Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mazda přichystala nové SUV. V Pekingu představí model CX-4

Naše téma
Redakce | 14.03.2016
dalších 5 fotek
Koncept Mazda Koeru. | foto: ČTK
Japonská automobilka Mazda brzy rozšíří svou nabídku crossoverů o další model. Rodinu SUV totiž doplní vůz pojmenovaný CX-4, který se představí koncem dubna na autosalonu v čínském Pekingu.
Produkční verze Mazdy CX-4 designově naváže na koncept Koeru, jímž se výrobce pochlubil loni v září na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Tato studie, dlouhá 4,6 metru, široká 1,9 metru a vysoká jen 1,5 metru, tehdy zaujala poměrně sportovním a dravým vzhledem.

Koncept Koeru vsadil na úzké světlomety, úzká boční okna, svažující se střechu, 21palcová kola či dvojici koncovek výfuku.

Koncept Mazda Koeru.


Sériový automobil s velkou pravděpodobností tak sportovně vyhlížet nebude.

Naznačuje to i první zveřejněná fotografie, na níž je vidět řešení D sloupku, který vypadá, že je o něco vyšší než v případě studie Koeru.

Mazda CX-4.


Nová Mazda CX-4 bude zřejmě technicky blízce spřízněná s modelem CX-5, lišit by se měla právě sportovnějším vzhledem. O pohonných jednotkách zatím nevíme nic, jisté ale je použití technologií Skyactiv a výběr verzí s pohonem předních i všech kol.

Autosalon v Pekingu startuje novinářskými dny 25. dubna.

Nejen pro Čínu však japonská automobilka chystá premiéru novinky. Výrobce slíbil, že zatím neznámý nový vůz představí také na autosalonu v New Yorku, který začíná 23. března. Spekuluje se, že by mohlo jít o kupé odvozené od roadsteru MX-5.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů