Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mazda odhalila novou "dvojku". Prodeje začnou na podzim, nejdřív v Japonsku

Naše téma
Redakce | 18.07.2014
dalších 14 fotek
Mazda2. | foto: Mazda
Hirošima/Praha /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Mazda po měsících náznaků oficiálně představila novou generaci "dvojky". Malý hatchback je čtvrtým vozem japonské automobilky, která využije balíček technických řešení Skyactiv.
Konstruktéři se tak mimo jiné zaměřili na co nejnižší hmotnost použitých komponentů, nastavení podvozku a řízení či účinnost mechanických dílů a motorů.

Proti předchůdci je novinka větší. Karoserie byla prodloužena na 4060 milimetrů (+140 mm), rozvor náprav činí 2570 milimetrů (+80 mm) a výška je 1500 milimetrů (+25 mm). I přes nárůst rozměrů došlo k redukci hmotnosti o zhruba 100 kilogramů.

Nová Mazda2 dostane tři pohonné jednotky. Benzinové zahrnují 1.5 Skyactiv-G a 1.3 Skyactiv-G, naftová je jedna: jde o nový turbodiesel 1.5 Skyactiv-D poskytující výkon 105 koní a nejvyšší točivý moment 250 N.m. Podle výrobce všechny motory své majitele potěší mimořádně úsporným chodem. Konkrétní údaje o normované spotřebě však zatím automobilka nezveřejnila.

Mazda2.


Výrazných změn doznal interiér, který čerpá inspiraci u větší "trojky". Novinkou je i poslední generace multimediálního systému Mazda Connect.

Nová "dvojka" by měla navázat na úspěchy předchůdců, kterých se od roku 1996 dohromady prodalo přes 2,6 milionu. Do prodeje se vůz dostane na podzim, nejprve si jej budou moci pořídit zájemci v Japonsku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů