Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mazda naznačila podobu nové CX-9. Do Evropy se sedmimístné SUV prý nedostane

Naše téma
Redakce | 13.11.2015
Mazda CX-9. | foto: Mazda
Japonská automobilka Mazda už příští týden na autosalonu v Los Angeles představí novou generaci svého největšího SUV jménem CX-9. Na premiéru láká první ilustrací. Současně však výrobce prozradil i jednu smutnou zprávu.
Mazda totiž tvrdí, že nová CX-9 nebude k dispozici v Evropě. Prodej se prý omezí na USA, Kanadu, Mexiko, Austrálii, Nový Zéland a Saudskou Arábii.

Současná generace přitom na starém kontinentu k dispozici byla, dokonce se prodávala i v České republice. Vozu však uškodila existence jediné motorizace, navíc takové, o kterou evropští zákazníci obecně neprojevují přílišný zájem.

CX-9 totiž pohání pouze benzinový 3,7litrový šestiválec s výkonem 277 koní (204 kW), oblíbený diesel v nabídce chybí. Možná i proto se v Česku tento model prodával pouze necelý rok.

Mazda CX-9.


Zřejmě slabé prodeje proto donutily Mazdu Evropu ze svých plánů - snad jen pro začátek - vypustit. Oznámení japonské automobilky také naznačuje, že ani tentokrát se nepočítá s naftovým motorem. 

Pod kapotu se tak zřejmě dostane pouze nová zážehová jednotka z rodiny Skyactiv. A vůbec poprvé přeplňovaná. Dosavadní atmosféricky plněný šestiválec totiž pravděpodobně nahradí 2,5litrový čtyřválec s turbodmychadlem.

Na bližší informace si však budeme muset počkat. Autosalon v Los Angeles začíná novinářskými dny 17. listopadu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů