Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mazda MX-5 od Flyin' Miata má pod kapotou osmiválec a 525 koní

Naše téma
Redakce | 01.08.2016
další 4 fotky
Flyin' Miata V8 525 HP. | foto: Flyin' Miata
Mazda MX-5 patří mezi oblíbená auta různých úpravců. Na japonský roadster se zaměřuje i americká firma Flyin' Miata, která představila svou vlastní - a hodně divokou - verzi nové generace MX-5. Od konkurence se totiž liší zástavbou obrovského osmiválce o výkonu až 525 koní.
Klasické Mazdě MX-5 se občas vytýká nedostatek výkonu. Pro aktuální provedení výrobce nabízí dvě atmosfericky plněné čtyřválcové jednotky. Slabší patnáctistovka dává 131 koní (96 kW), silnější dvoulitr pak 160 koňských sil (118 kW).

Na výkon vozu od Flyin' Miata ale snad nikdo nemůže nic namítat. Tento úpravce totiž vyměňuje původní pohonné agregáty za velký americký osmiválec o objemu 6,2 litru. V nabídce jsou dvě verze - méně výkonná produkuje 430 koní (316 kW), ta brutálnější dokonce 525 koní (386 kW).

Motor s označením LS3 pochází od General Motors, známý je především z minulé generace sporťáku Chevrolet Corvette. 

Flyin' Miata V8 525 HP.


Dynamické schopnosti úpravce neuvádí, ale že takto modifikovaná MX-5 bude hodně rychlá, o tom není pochyb. Společnost však také zdůrazňuje, že ani s osmiválcem lehký roadster nepřijde o své oceňované jízdní vlastnosti.

Kvůli většímu motoru je MX-5 V8 sice těžší, ale jen o 119 kilogramů. Příliš se nezměnilo ani rozložení hmotnosti, z původních 52:48 se posunulo na 53:47, takže by auto mělo být skvěle vyvážené.

Upravená Mazda kromě toho nabídne samozřejmě dodatečné výztuhy, dále například výkonnější brzdy Wilwood, diferenciál z Chevroletu Camaro SS nebo novou výfukovou soustavu. Motor je spojen s šestistupňovou manuální převodovkou.

Jestli se vám osmiválcová MX-5 líbí, můžete si ji u Flyin' Miata už objednat. Úprava vyjde na 49 995 dolarů (asi 1,2 milionu korun), silnější provedení je o 1780 dolarů (zhruba 43 tisíc Kč) dražší. Ale pozor, v ceně není auto, to musíte dodat vlastní...


Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů