Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mazda chce přetahovat zákazníky Subaru Outback. U nás to ale nebude...

Naše téma
Radek Pecák | 17.11.2021
dalších 8 fotek
Mazda CX-50 | foto: Mazda
Japonská značka představila svůj zbrusu nový model CX-50. Je ovšem určený pro Ameriku.
Ve společné továrně automobilek Toyota a Mazda v americkém státě Alabama se bude vyrábět zcela nový model na druhém místě jmenované značky. CX-50 je crossover, který má ambice potrápit zavedený vůz Subaru Outback.

Podívat se na něj můžete do naší fotogalerie.

Snažit se o to bude pomocí tradičně líbivého designu vozů s logem Mazdy a třeba rovněž promyšleným interiérem. V tiskové zprávě doprovázející první snímky novinky se hovoří o velkém množství odkládacích přihrádek a schránek. Dobře využitelný bude také robustní střešní nosič.

Offroadový vzhled vozu, stejně jako u mnoha dalších konkurentů, dodávají tradiční plastové lemy na blatnících, stejně zbarvená ochrana prahů a stříbřité pláty pod oběma nárazníky.

Interiér se nese v duchu tradičního uspořádání vozů Mazda. To znamená, že multimediální displej, který je na samém vrcholu palubní desky, bude možné ovládat také pomocí kruhového voliče a několika tlačítek v jeho okolí. Panel klimatizace má svůj vlastní panel s dalšími klasickými ovladači.

Zákazník si v první fázi bude moci vybrat ze dvou motorizací. Tou první je čtyřválcový zážehový motor se zdvihovým objemem válců dva a půl litru s atmosférickým plněním. Tou druhou pak stejný agregát, ovšem doplněný o turbodmychadlo. Později přijdou elektrifikované pohonné jednotky.

Ve standardu má automobil poháněna pouze přední kola, ovšem půjde připlatit za verzi AWD. Tak pak dostane volič režimů, mezi kterými je také speciální "offroad".

Ceny zatím zveřejněny nebyly. Výroba má začít na počátku příštího roku a do prodeje nová Mazda CX-50 přijde o několik měsíců později.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů