Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Maserati v Ženevě představilo svoje první SUV. V Česku už má desítky zájemců

Naše téma
Redakce | 04.03.2016
dalších 9 fotek
Maserati Levante. | foto: Maserati
Italská automobilka Maserati na ženevském autosalonu představila svoje první SUV. Jmenuje se Levante a vyrábět se začne na jaře. Zdá se, že o luxusní novinku bude velký zájem i v České republice.
"V tuto chvíli již evidujeme desítky objednávek na tento převratný model. Zdá se, že nové SUV oslovilo český trh nevídaným způsobem. Doufáme, že budeme moci uspokojit všechny zákazníky," uvedl David Kopal, ředitel marketingu společnosti Scuderia Praha, tedy zástupce autorizovaného zastoupení značky Maserati v České republice.

Zájem je překvapivý i proto, že se Levante prakticky dosud oficiálně nezačalo prodávat. Cena by měla startovat na částce okolo 1,9 milionu korun.

Maserati se díky novému SUV přidává k dalším výrobcům luxusních a exkluzivních vozů, kteří do nabídky zařadili čím dál populárnější "esúvéčka". Porsche nabízí dokonce už dvě, nedávno svoje první SUV uvedlo Bentley (které nestíhá vyrábět a už prý plánuje druhé), podobná auta pak chystají také Rolls-Royce a Lamborghini. Jen Ferrari zatím "drží" a pseudoterénní model odmítá.

Design nového Maserati Levante není zrovna překvapující. Příď s charakteristickou maskou chladiče a úzkými světlomety jasně ukazuje na původ vozu, stejně jako některé další detaily - například tři otvory v předních blatnících či lichoběžníkový C sloupek s Neptunovým trojzubcem, tedy znakem této automobilky.

Maserati Levante.


Proti ostatním modelům je však Levante pochopitelně vyšší a má podstatně "kulatější" a zavalitější záď.



V nabídce by se mělo objevit několik motorů. Zpočátku budou k dispozici přeplňované šestiválce o objemu 3,0 litru na benzin i naftu, časem se objeví také osmiválec.

Dieselový základ poskytne 275 koní a 600 Nm, z klidu na stovku má zrychlit za 6,9 sekundy a vykazuje normovanou spotřebu 7,2 l/100 km. 



Zážehové verze jsou dvě, obě dostaly dvojici turbodmychadel. Slabší dává 350 koní a 500 Nm, díky čemuž na 100 km/h akceleruje za rovných šest sekund, silnější pak 430 koní a 580. Výkonnější provedení stovku pokoří za 5,2 sekundy.

Maserati Levante.


Standardem je pohon všech kol, ve výbavě jsou i adaptivní tlumiče a osmistupňová automatická převodovkou kalibrovaná prý speciálně pro tento model.

Automobilka pak slibuje skvělé jízdní vlastnosti na silnici i mimo zpevněné cesty. Pomůže právě i adaptivní podvozek se vzduchovými měchy, který se v režimu Off-road umí zvednout až o 55 milimetrů.

Interiér pochopitelně sází na luxusní atmosféru a hodnotné materiály, samozřejmostí jsou i moderní technologie a spousta elektronických asistentů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů