Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Maserati modernizovalo luxusní Quattroporte. Nabídne čalounění z hedvábí

Naše téma
Redakce | 13.06.2016
dalších 7 fotek
Maserati Quattroporte. | foto: Maserati
Italská automobilka Maserati představila modernizovanou podobu modelu Quattroporte. Luxusní sedan, který je v aktuální šesté generaci na trhu od roku 2013, nově zaujme například speciálními pakety GranLusso a GranSport.
Změny designu jsou velice konzervativní a omezují se na výraznější příď, nové nárazníky a přepracované kryty zpětných zrcátek. V kabině je však modernizace patrná na první pohled: najdeme tu totiž novou středovou konzoli s 8,4palcovým displejem a jinak poskládané ovladače.

Zájemci nově budou moci zvolit jeden ze dvou zajímavých paketů. GranLusso představuje balíček zaměřený na luxus a komfort, zahrnuje například 20palcová kola se specifickým designem, dřevěné dekory v interiéru, čalounění - částečně hedvábné - od módní značky Ermenegildo Zegna a prvky jako čtyřzónovou klimatizaci, vyhřívaná zadní sedadla nebo elektrické roletky.

Maserati Quattroporte.


Druhý paket jménem GranSport je více sportovní. Obsahuje například 21palcová kola, černé doplňky karoserie, červené brzdové třmeny, sportovní sedadla, dekory z uhlíkových vláken a v klavírním laku, hliníková pádla převodovky nebo pedály z nerezové oceli.

Za oba balíčky se připlácí, pouze pro variantu GTS jsou zdarma. Tu mimochodem pohání dvěma turbodmychadly přeplňovaný 3,8litrový osmiválec o výkonu 530 koní (390 kW) a točivém momentu 710 Nm, který auto rozjede až na 310 km/h. Z klidu na stovku GTS zrychlí za 4,7 sekundy.

Maserati nabízí také třílitrové biturbo - ve slabším provedení dává 350 koní (258 kW), ve výkonnějším pak 410 koňských sil (302 kW). Silnější verze s označením S může být spojena také s pohonem všech kol.

Maserati Quattroporte.


A nechybí ani diesel. Třílitrový šestiválec produkuje 275 koní (202 kW) a 600 Nm. Všechny motory jsou standardně kombinovány s osmistupňovou automatickou převodovkou. Součástí sériové výbavy jsou také adaptivní tlumiče.

Objednávky na omlazené Quattroporte začne Maserati přijímat ještě tento měsíc.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů