Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Maserati Ghibli dorazí do Česka v září, s dieselem vyjde na 1,7 milionu

Naše téma
Redakce | 28.07.2013
dalších 13 fotek
Maserati Ghibli. | foto: Maserati
Praha /FOTOGALERIE/ - V Maserati si od modelu Ghibli hodně slibují, slavná italská automobilka doufá, že novinka potrápí konkurenci v segmentu sportovních sedanů, kterému dominují především němečtí výrobci. I proto nabídne také naftový motor.
Celkově však je nabídka pohonných jednotek oproti německým sedanům mnohem chudší, Maserati totiž sází jen na šestiválce, všechny o objemu 3 litry.

Nejlevnější motorizaci představuje turbodiesel o výkonu 275 koní, který se chlubí kombinovanou spotřebou 6 l/100 km a v základním provedení vyjde na 1 703 800 Kč. Jen o 50 tisíc korun dražší je slabší varianta benzinového šestiválce (330 koní), silnější provedení se 410 koňskými silami stojí 2 084 600 Kč a lze je mít také s pohonem všech kol Q4. V takovém případě je potřeba minimálně 2 162 600 korun.

Základní výbava obsahuje osmnáctipalcová kola, samosvorný diferenciál, aktivní výfuk se dvěma koncovkami, osmistupňovou automatickou převodovku, bi-xenonové světlomety, kožené čalounění, dvouzónovou klimatizaci, tempomat, multimediální systém se 7,2palcovou dotykovou obrazovkou, Bluetooth a USB. Nechybí kontroverzní výmysl moderní doby - systém start/stop.

Mezi příplatky najdeme například adaptivní podvozek Skyhook (65 tisíc), karbonový dekor interiéru (78 tisíc), audio systém Bower and Wilkins s 15 reproduktory (110 tisíc) nebo několik paketů, třeba Convenience (42 tisíc) zahrnuje parkovací kameru, parkovací senzory a bezklíčový vstup.

Zájemci budou moci vybírat mezi čtrnácti barevnými odstíny karoserie, sedmi druhy litých kol a pěti barvami brzdových třmenů. Nové Ghibli, o němž Maserati rádo tvrdí, že sdílí většinu techniky s větším a dražším modelem Quattroporte, by mělo do České republiky dorazit v září.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů