Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Maserati Alfieri je za dveřmi, dorazí už v první polovině příštího roku.

Naše téma
Jiří Švamberk | 13.02.2019
dalších 9 fotek
Maserati Alfieri 2021 | foto: Maserati
Sportovní model s uspořádáním 2+2 bude vznikat v Modeně a půjde o plug-in hybridní čtyřkolku.
Už je to nějako dobu, přesně rovných pět let, kdy Maserati na ženevském autosalonu představilo ohromující koncept sportovního kupé 2+2. Tento koncept vznikl na základech modelu GranTurismo MC Stradale, ovšem s výrazně zkráceným rozvorem. Funkční studii poháněl atmosféricky plněný 4,7litrový V8, disponující výkonem 460 koní a 520 Nm.

Jen pár měsíců po představení Maserati oznámilo, že koncept dostává zelenou a do sériové výroby se dostane ve třech výkonových úrovních, plus dvěma druhy pohonu – zadním a 4x4. Nicméně čas běžel a skutek utek. Maserati raději svou pozornost věnovalo vývoji SUV modelu Levante.

Nyní se objevily informace, které výrobu tohoto vozu opět potvrzují, ovšem až na rok 2020. Podle produktové mapy by výroba předprodukčních kusů měla započít v polovině roku 2020, přičemž první sériové kusy by mohly být v prodeji ještě před jeho koncem. Maserati Alfieri vznikne v provedení kupé, tak i jako kabrioet.

Technické informace o Maserati Alfieri 2021


Podle předběžných technických údajů však Maserati Alfieri bude plug-in hybrid s elektrifikovaným pohonem všech kol s plně variabilním vektorováním točivého momentu, aktivní aerodynamikou a hliníkovým prostorovým rámem. Lehká konstrukce vykompenzuje nárůst hmotnosti, přičemž oproti konvenčně poháněnému vozu by hmotnost měla vzrůst o nějakých 170 až 180 kg.

Maximální rychlost tohoto vozu přesáhne 300 km/h a zrychlení z 0-100 km/h v nejvýkonnější podobě proběhne za méně než 2 sekundy!

Podle produktové mapy se v průběhu příštích let nedočkáme pouze modelu Alfieri, ale také zcela nového Quattroporte, Levante, modernizovaného Ghibli a ještě většího SUV. To vše do roku 2022.

V galerii se můžete podrobně podívat na koncept Maserati Alfieri z roku 2014.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů