Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Meziválečné automobily i formule 1. Na Masarykův okruh se vrací jedinečný závod

Naše téma
Václav Petrů | 13.03.2024
dalších 16 fotek
Masarykův okruh bude po deseti letech hostit akci s názvem Brno Grand Prix Revival. Připomeňte si podnik z roku 2014. | foto: Deník/Attila Racek
Jedinečný víkend, který nabídne to nejlepší z celé historie automobilového sportu. Tak hovoří ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová o akci Brno Grand Prix Revival, která se po deseti letech vrací na Masarykův okruh. Pozornost si ovšem zaslouží celý letošní program, který je od dubna až po říjen nabitý akcemi.
Sezonu na Masarykově okruhu zahájí první dubnový víkend závody do vrchu. Hned třikrát se návštěvníci budou moci přijít podívat na závody pod patronací Českomoravské asociace motocyklového sportu. Jarní cenu Brna opět zpestří mezinárodní závod sajdkár, na podzim se uskuteční Velká cena Bohumila Staši a chybět nebude ani Enduro sprint. První červencový víkend rozburácí Brno mezinárodní motocyklový šampionát Alpe Adria.

Pak už následuje zlatý návrat po deseti letech. O víkednu 13. a 14. července se uskuteční Brno Grand Prix Revival. Na okruhu se při tomto podniku proženou vozy, které tvořily devadesátiletou historii brněnské dráhy od meziválečných automobilů až po klasickou formuli 1.

„Masarykův okruh je za dobu své více než devadesátileté existence pevně spjat prakticky se všemi závodními legendami. Proto mě velmi těší, že jsme se s Československým automobilovým klubem pro Moravu a Slezsko domluvili na zopakování krásné akce z roku 2014. Bude to jedinečný víkend, který nabídne to nejlepší z celé historie automobilového sportu,“ uvedla ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová.

V kalendáři dále nechybí ani klasiky jako Histo Cup, Tunning Show nebo Masaryk Racing Days.

Automobilovou sezonu uzavře 12. října vytrvalostní klání GT vozů, cestovních automobilů a dalších závodních tříd. „Endurance závody se obecně těší velké oblibě. Epilog byl dlouhé roky podnikem, kterého se na sklonku sezony účastnily posádky ze středoevropské okruhové špičky. Účast je pro týmy otázkou prestiže a zároveň odměnou po náročné sezoně,“ uvedl sportovní ředitel okruhu Miroslav Bartoš.

Masarykův okruh v roce 2024

6. – 7. 4. dubna: závody do vrchu

13. dubna: Tuning Show

14. dubna: 8H Le Brno

20. – 21. dubna: Jarní cena Brna & International Sidecar Trophy

11. – 12. května: Histo Cup

18. – 19. května: Spartan Race

11. června: Carbonia Cup

6. – 7. července: Alpe Adria International Motorcycle Championship

13. – 14. července: Brno Grand Prix Revival

7. – 8. září: Masaryk Racing Days

21. – 22. září: Porsche Sprint Challenge

28. – 29. září: Velká cena Bohumila Staši

12. října: Epilog

13. října: závody do vrchu
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů