Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Majitel Tesly uvízl v poušti. Auto nestartovalo kvůli ztrátě mobilního signálu

Naše téma
Dominik Valášek | 18.01.2017
dalších 5 fotek
Tesla Model S. | foto: Instagram/ryannegri
Jak je všeobecně známo, moderní technologie jsou dobrý sluha, ale zlý pán. I vychytávky v autech sice mohou významně ulehčit náš život, ale běda, jak se ocitneme v neideální situaci, se kterou při jejich návrhu nebylo tak úplně počítáno.
Aktuálně to ukazuje případ Američana Ryana Negriho, který se se svým elektromobilem Tesla Model S ocitl v poměrně kuriózní a velmi nepříjemné situaci. Uvízl totiž v poušti, necelých 10 kilometrů od domova. Nikoliv však vyloženě vinou auta, ale pouze nedostatkem mobilního signálu.

Vše začalo tím, že si chtěl jet Ryan se svou ženou a dvěma psy vyfotit nějaká pouštní a horská panoramata. Aby toho táhl co nejméně, nechal klíč od svojí Tesly doma s tím, že si vystačí jen s aplikací v chytrém telefonu.

Čtěte také: Umění kamufláže. Podívejte se, jak nápaditě automobilky utajují svoje novinky

Ta umí Teslu odemknout, uvést do chodu, zkrátka všechno, na co by byl normálně potřeba klíč.

Ryan si ale neuvědomil jednu zásadní věc. Aplikace totiž na rozdíl od klíče nekomunikuje s autem přímo, ale přes internet skrz servery Tesly. Jakmile tedy vyjel do hor, kde není signál, a svoje auto vypnul, už jej znova nezprovoznil. Jak auto, tak mobilní telefon, totiž potřebují být na signálu.

Náhle se tedy Tesla i její řidič ocitli v patové situaci, neboť auto sice bylo plně funkční, ale nebylo mu jak říct, že se má rozjet. Naštěstí pro všechny zúčastněné se ale celá situace neodehrála nijak daleko od civilizace.

Čtěte také: Nejlevnější nová auta s pohonem 4x4. Pod půl milionu se jich vejde šest

Ve výsledku tedy stačilo, aby Ryanova manželka popoběhla s mobilem tři kilometry na kopec, kde našla signál a zavolala známému. Ten se stavil u Ryana doma pro klasický klíč od Tesly a všechno zachránil.

Jak píše Ryan Negri na svém Instagramu, s Teslou bez klíče už nikdy nikam.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů